Pr. 3. januar 2022 blev behandlingsgarantien suspenderet, men hvad betyder det for mig som patient?

Det er blevet besluttet i Regeringen at gøre det muligt for regionerne at suspendere behandlingsgarantien i foreløbig 4 uger gældende fra d. 3. januar 2022. Alle regioner med undtagelse af Region Syddanmark har valgt at benytte sig af dette.


Hvad betyder det for mig som patient?

Hvis du er offentlig patient:

  • Og allerede er i gang med et forløb hos os, bliver du naturligvis færdigbehandlet. Det betyder at du ikke bliver påvirket af suspenderingen.
  • Og ikke er startet op i et behandlingsforløb med os, betyder suspenderingen af behandlingsgarantien, at du ikke længere har krav på at blive udredt eller behandlet inden for 30 dage. 

At være startet op i et behandlingsforløb betyder at man skal være godkendt til behandlingsforløbet af regionen inden 3. januar 2022


CPH Privathospital har indgået tilknytningsaftaler med Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Nordjylland, som betyder, at du under suspenderingen har mulighed for at blive behandlet og undersøgt hos os inden for 5 uger, fra vi modtager din henvisning.

 

Hvis du er forsikringspatient:

Vores aftaler med forsikringsselskaber er ikke påvirket af suspenderingen, hvorfor det er muligt fortsat at benytte sig af sin sundhedsforsikring.

Såfremt du ønsker at benytte din sundhedsforsikring, skal du kontakte dit forsikringsselskab for at få afklaret, hvorvidt din forsikring dækker behandling hos os.

Læs mere om dine muligheder som forsikringspatient her

 

Hvis du er privat patient (selvbetaler):

Er du ikke påvirket af suspenderingen. Du har derfor mulighed for hurtigt at komme til forundersøgelse hos os uden henvisning fra egen læge eller sygehus med undtagelse billeddiagnostiske undersøgelser (dette kræver henvisning fra en læge).

Læs mere om dine muligheder som privat patient her