Røntgen og scanninger foretages på CPH Billeddiagnostisk Center, så du kan få en hurtig afklaring.

Røntgenundersøgelser anvendes især til at diagnosticere sygdomme i knogler som f.eks. frakturer eller slidgigt og også til at vurdere knoglens tilstand og form. Røntgenundersøgelser bruges også til at vurdere lunger og hjerte. Man kan i princippet røntgenfotografere hele kroppen.

Røntgenundersøgelser er med til at stille en præcis diagnose. De udføres derfor udelukkende af vores specialister inden for radiologi, som har en direkte dialog med din ansvarlige læge.

Henvisning

For at få udført en billeddiagnostisk undersøgelse skal du have en henvisning fra egen læge, speciallæge, kiropraktor eller en speciallæger. Vi skal bruge oplysningerne på din henvisning til at lave den mest optimale undersøgelse af dig. Derudover skal vi vide, hvem vi skal sende svaret på undersøgelsen til.

CPH Billeddiagnostisk Center tilbyder røntgenundersøgelse af

  • Alle led og knogler i kroppen - skulder, overarm, underarm, albue, håndled, hånd, finger, bækken, hofteled, lårben, knæ, underben, fodled, fod og tæer
  • Rygsøjle
  • Brystkasse såsom ribben, lunger og hjerte (thorax).

Graviditet

Hvis du er gravid, er man meget tilbageholdende med at udføre en røntgenundersøgelse. Der kan være situationer, hvor det er nødvendigt med en røntgenundersøgelse, for eksempel ved mistanke om brud på en knogle.

Vi vil i de få tilfælde, hvor en gravid skal røntgenfotograferes, kun tage de absolut nødvendige optagelser og afdække maven med særlig blybeskyttelse.

Hvis du er kvinde og i alderen 12-50, skal radiografen spørge dig, om du er gravid. Det er et lovkrav.

Svar

Svaret på undersøgelsen sendes efter få dage til den læge, der har henvist dig. Det er den henvisende læge, der har behandlingsansvaret for dig, og som skal beslutte det videre forløb sammen med dig.