Fedtinjektioner i ansigtet

Efterhånden som vi ældes mister ansigtet fylde (atrofi). Resultatet kan være et træt og usundt udseende, hvor du ser ældre ud end du føler dig.

Ved at benytte dit eget fedtvæv (udtaget ved en fedtsugning) kan volumen og fylde i ansigtet genskabes eller forstærkes og rynker udglattes. Dette kaldes i flæng en fedttransplantation eller fedtinjektion.

Fedtvævet overføres til specielle sprøjter, hvorefter det forsigtigt injiceres i de udtyndede eller indsunkne områder. Særligt kinder, læber, furerne mellem næse og mund og områderne omkring øjnene er velegnet til foryngelse med fedtinjektion. Teknikken benyttes ofte i forbindelse med andre indgreb i ansigtet (facelift og øjenlågsoperationer). Fedtinjektion udføres normalt i fuld bedøvelse.

Det injicerede fedt genskaber volumen og udjævner rynker, men det har også en gavnlig effekt på usund hud, ar og visse medfødte defekter. Til forskel fra andre typer af “fillers” er der ingen risiko for afstødning eller allergiske reaktioner da vævet stammer fra din egen krop.

Bemærk!!!
Ikke al det indsprøjtede fedt overlever behandlingen. Det præcise volumen som bevares, varierer men typisk bevares et sted mellem 30 og 60%. Derfor er vi typisk konservative ved den første behandling således, at et eventuelt behov for yderligere volumen kan klares ved en senere operation.

Læs vores patientvejledning her 2021-10- Patientinformationer – Fedtinjektioner i ansigtet.pdf

Mød vores plastikkirurg

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Læge ikke fundet