Ved blødningsforstyrrelser kan man oftest opnå symptomfrihed med medicinsk behandling eller hormonspiral. I nogle tilfælde er det nødvendigt med kirurgisk fjernelse af slimhinden i livmoderen. Hvis der er smerter, store muskelknuder eller mistanke om celleforandringer i livmoderen, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at fjerne livmoderen. Ved nedsynkning af livmoderen så den generer, kan det også være nødvendigt at fjerne livmoderen. Det er mest hensigtsmæssigt samtidig at fjerne æggelederne da de er en integreret del af livmoderen. Æggestokkene vil man oftest ikke fjerne da dette vil medføre at østrogenproduktionen ophører og kvinden går i overgangsalder. Oftest fjernes hele livmoderen, men hos nogle kvinder er det en fordel at lade livmoderhalsen blive tilbage da det er et lidt mindre indgreb.

I nogle tilfælde, specielt ved nedsynkning af livmoderen, er det bedst at fjerne livmoderen gennem skeden, hvor man efterfølgende ikke får nogle synlige ar. Hovedparten af operationerne foregår dog ved kikkertoperation gennem små huller på 1-1½ cm, hvor livmoderen fjernes gennem skeden. Hvis livmoderen er for stor til at komme ud gennem skeden, behersker vi en skånsom teknik, hvor livmoderen puttes i en lukket pose i bughulen og via et instrument der deler denne, kommer ud gennem et 2 cm hul i bugvæggen. Kikkertoperation er ligeledes et meget skånsomt indgreb og vi har meget stor ekspertise i udførelsen af dette indgreb med mindst mulige komplikationer (vor gynækolog har udført ca. 800 af disse operationer).

Meget sjældent er det nødvendigt at lave almindelig ”åben” operation med 10-15 cm snit i bugvæggen på tværs omkring trussekanten.

Man er typisk indlagt til næste dag og er sygemeldt 1-2 uger, lidt længere ved ”åben” operation.