Der er mange årsager til underlivssmerter. Ofte er de tale om smerter ved menstruation og ægløsning som kan afhjælpes medicinsk med p-piller eller hormonspiral. Desuden kan der være tale om underlivsbetændelse, godartede cyster og muskelknuder og i sjældne tilfælde alvorlige lidelser som celleforandringer og kræft. Det er derfor vigtigt at få foretaget en grundig gynækologisk undersøgelse og ultralyd scanning. Ofte vil der også være behov for at tage prøver for infektion og eventuelt vævsprøver for at afklare årsagen til symptomerne.

Nogle gange stammer smerterne, som man føler i underlivet, ikke fra selve underlivet, men fra urinvejene, tarmene eller bevægeapparatet (muskler, sener og knogler). Hos mange kvinder finder man trods grundig undersøgelse ingen tegn på sygdom, men i stedet meget ømme muskler i bækkenet. Disse kvinder har ofte glæde af fysioterapi og / eller et træningsprogram med henblik på at opnå grundig udstrækning af de relevante muskler. Se også patientvejledningen ”smerter i bækkenets muskler”

På CPH Privathospital gør vi vores bedste for at du føler dig godt tilpas. Du vil blive mødt af erfarne og dedikerede læger og sygeplejersker, som omsorgsfuldt vil tage sig af dig. Gynækologen vil undersøge dig grundigt ved en forundersøgelse og i vil sammen drøfte de behandlingsmuligheder, der vil være relevante for dig.