De tydelige blodårer på benene, er den kosmetiske del af en åreknude, og kræver derfor ofte en anden type behandling end en medicinsk åreknudebehandling. Flebektomi er en behandlingsmetode, der anvendes til at fjerne synlige blodårer, åreknuder, på benene. 

Vores tredje behandling er flebektomi, hvor du får lokalbedøvelse, inden lægen laver meget små snit i nærheden af åreknuderne. Med hjælp af et medicinsk instrument, som ligner en hæklenål, bliver de tydelige blodårer trukket ud og dermed fjernet. Snittene er meget små, heler hurtigt, og det vil være minimalt med tydelig ar.

Inden du kan få foretaget en flebektomi, skal man komme til en forundersøgelse, hvor de tydelige blodårer undersøges med ultralyd. Ved denne ultralydsundersøgelse undersøger speciallægen blodgennemstrømningen i benene og identificerer eventuelle åreknuder.

Behandlingen foregår i lokalbedøvelse, og efter behandlingen kan man opleve, at denne bedøvelsesvæske kan sive ud fra de små snit på benet. Det er derfor en god ide at holde benet højt, da det vil mindske risikoen for at bløde igennem bandagen. Man bør derfor holde sig fra aktivitet med høj puls i fem dage, men det er en god ide at gå en tur og holde sig rørig.
 

Efter en behandling med flebektomi

Efter behandlingen med flebektomi vil vores speciallæge i karkirurgi sætte små stykker plastre på snittene, og benet vil blive bundet ind i bandage. 

Det er helt normalt at de fleste efter en behandling med flebektomi vil opleve at få blå mærker på benet eller mindre blodansamlinger. Det er helt individuelt, hvor hurtigt disse forsvinder, men det kan tage op til seks måneder, inden de er væk. 

 


 

OPLEVER DU VENTETID I DET OFFENTLIGE?

Som borger i Danmark har du ret til at blive udredt indenfor en måned. Hvis ventetiden på en behandling overstiger 30 dage, har du ret til at vælge behandling på CPH Privathospital. 
 
CPH Privathospital har aftale med Danske Regioner, hvilket betyder, at du kan blive henvist til os, hvis du skal vente mere end fire uger på at blive udredt eller mere end 30 dage på behandling på et offentligt sygehus. 
 
Ventetiden beregnes som 30 dage fra den dato, hvor sygehuset i din bopælsregion modtager en henvisning fra din læge og frem til den dato, hvor behandling eller udredning kan starte. 
 
Har du fået tilbudt en operationsdato, og sygehuset ændrer den, har du ret til at vælge at få foretaget operationen på et privathospital - uanset omfanget af udsættelsen. 
 
Du kan læse mere om dine rettigheder og valgmuligheder på Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse hjemmeside: http://www.sum.dk/Sundhed/Patientrettigheder.aspx