Halsen er et følsomt område med rig nerveforsyning. Det er en fordel at have god følesans i halsen hvis man er ved at få en krumme galt i halsen, så man kan hoste den væk i tide. Derfor mærker man det også hurtigt, hvis der er noget andet i halsen, der føles anderledes end det plejer at være

Typiske årsager for halsgener

Der kan være tale om virus eller bakteriel infektion i halsen eller eventuelt svamp. Der kan også være tale om en blist eller et andet sår, en cyste eller en polyp. Endelig kan der være tale om, at halsen er påvirket af noget helt andet, som eksempel mavesyre eller at du har gener i halsen fordi du bruger medicin, der har halsgener som mulig bivirkning.

Symptomer på halsgener

Undersøgelse

Vi tilbyder dig en konsultation i vores øre-næse-hals ambulatorium med gennemgang af dine gener og undersøgelse af din ører, næse og hals.

Behandling

Du vil få en grundig ambulant undersøgelse af ører, næse, mundhule og hals og også blive set efter i halsslimhinden med en kikkertundersøgelse (fiberskopi). Ud fra dine symptomer og ud fra konklusion af undersøgelsen vil vi vejlede dig i hvad der kan gøres.