Næseallergi er en hyppig tilstand og kan ramme alle.  Symptomerne på allergi i næsen debuterer oftest i voksenalderen, men i visse tilfælde har man allerede gener fra næseallergi som teenager. Allergien kan skyldes pollen og være sæsonbetonet eller være af mere kronisk karakter. Det kan være vanskeligt, at indkredse hvad allergien skyldes

En grundig kortlægning af symptomer og undersøgelse af næsen er nødvendig for at komme videre.

Symptomer på næseallergi kan være 

  • Dårlig luftpassage i næsen
  • Hyppig nysen
  • Næse der løber
  • Nedsat lugtesans

Oplever du symptomer enten af kronisk eller periodisk karakter, kan der være tale om allergi i næsen.

Undersøgelse

Du tilbydes en ambulant konsultation med gennemgang af dine symptomer fra næsen og med en kikkertundersøgelse af din næse. Hvis der er mistanke om, at du også har bihuleproblemer, vil undersøgelsen blive suppleret med en CT scanning af bihulerne.

Behandling

CPH Privathospital tilbyder en konsultation i vores øre-næse-hals ambulatorium med gennemgang af dine gener samt en undersøgelse af din ører, næse og hals. Baseret på dine symptomer samt konklusionen af undersøgelserne vil vi vejlede og rådgive dig i, hvilken behandling der vil være den bedste for dig. 
 
Hvis du også har allergisymptomer i form af hoste eller påvirket vejrtrækning, kan vi tilbyde dig en allergologisk udredning hos vores allergolog og lungelæge.