Så meget lettere luft i næsen.

En stor del af befolkningen er tæt i næsen med besværet vejrtrækning.

Tæthed i næsen er en forholdsvis hyppig gene der giver nedsat livskvalitet på grund af åndenød, søvnmangel og dagtræthed. Tæthed i næsen kan have flere årsager som allergi, slimhindehævelse af ikke-allergisk årsag eller dårlig plads i næsen på grund af indre fysisk skævhed.

Slimhinde hævelse i næsen af ikke-allergisk årsag har ind til nu været søgt behandlet med konventionelle behandlinger som diverse forkølelses næsespray i håndkøb, næsespray med steroid og i nogle tilfælde kirurgi.

Langvarigt overforbrug af håndkøbs forkølelses næsespray kan på sigt være starten på kronisk hævet næseslimhinde, såkaldt Rhinitis Medicamentosa.

Chordate Medical har udviklet en behandling ved navn KOS - Kinetisk Oscillations Stimulation.

Det er en banebrydende ny teknik hvor man med vibrationsbehandling af slimhinderne i næsen kan få slimhinderne til at falde til ro og hæve af – uden medicinsk behandling. Vibrationen stimulerer det autonome nervesystem i næsen hvorved slimhinderne falder til ro og trækker sig sammen.kos01

Metoden

Metoden består i at indføre en ballon i næsen via næseboret - 10 min i hver side. Ballonen er forbundet til et computersystem og blæses forsigtigt op med luft og vibrerer herefter i næsen. Computersystemet styrer timing, tryk og frekvens på vibration i ballonen mens den er i næsen. Når behandlingen er fuldført efter 10 minutter standser vibrationen, ballonen tømmes for luft og fjernes fra næseboret. Ballonen placeres herefter i det andet næsebor til behandling i yderligere 10 minutter.

Metoden udføres ambulant af læge efter at du er blevet undersøgt i næsen, hvor man sikrer at du er egnet til behandlingen.

Metoden er let, sikker og smertefri. Patientundersøgelser viser at der er mærkbar effekt allerede efter den første behandling, og optimal langtids effekt kan opnås ved en efterfølgende tilsvarende behandling efter 4 uger. Virkningen varer i flere måneder op til et år. Senere behandlinger kan udføres for at øge langtidseffekten.

kos2

"Jeg har haft besvær med tæt næse i årevis og har prøvet mange forskellige behandlinger uden succes. Da jeg endelig fik KOS behandling i næsen var forskellen som nat og dag. Det er skønt igen at kunne trække vejret gennem næsen igen – uden problemer" /   Alf, Stockholm, Sverige

 

kos logo