Ondt i hånden eller håndled?

Har du ondt i hånden eller i håndleddet, skyldes det ofte kroniske lidelser i hænderne. Der er mange årsager til ondt i hånden eller håndleddet. Smerter i hånden kan blandt andet skyldes overbelastning, seneskedehindebetændelse, springerfinger, karpaltunnelsyndrom, De Quervains syndrom, kuskefinger (Dupuytren). 
 
Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i ortopædkirurgi og vores speciallæger klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du selv betaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti. 

Undersøgelse 

Da ondt i hånden eller håndleddet kan skyldes mange forskellige årsager, kan det være nødvendigt for speciallægen at foretage flere forskellige undersøgelser, for at finde den korrekte diagnose. Typisk vil speciallægen bestille en billeddiagnostisk undersøgelse, fx MR-skanning, røntgen eller foretage en ultralydsskanning. 

Behandling af ondt i hånden eller håndleddet

Behandling af din håndlidelse kan være, anti-inflammatorisk medicin, blokadebehandling med binyrebarkhormon, fysioterapi eller operation. 

Speciallægen vil nøje informere dig om behandlingsmulighederne.