Kikkertundersøgelse af knæet

Kikkertundersøgelse af knæet, også kaldet en artroskopi er det mest benyttede ortopædkirurgiske indgreb. Via et lige skop med lysfibre kan man via små indstikskanaler i knæet få et skærmbillede af leddet set indefra. Man kan ved hjælp af instrumentkanaler operere inde i knæet, hvor man fx kan fjerne dele af en beskadiget menisk eller tilglatte bruskskader.

I nogle tilfælde vil det ikke være muligt for speciallægen at stille en korrekt diagnose, på trods af at der er udført billeddiagnostiske undersøgelse og det vil derfor være nødvendigt at udføre en kikkertundersøgelse af knæet. Ved kikkertundersøgelsen kan speciallægen se om ledbånd, ledkapsel og brusk er beskadiget. Findes der skader udbedres disse i samme seance.

Kikkertoperation i knæet

Når speciallægen har stillet en diagnose på baggrund af en klinisk undersøgelse og evt. billeddiagnostisk bookes du til en kikkertoperation i knæet.

Ved en kikkertoperation i knæet vil kirurgen lave 3-5 små huller omkring knæet, så der er plads til både kikkert og instrumenter.

 

Kikkertmetoden bruges især til

  • Meniskskader i knæet
  • Bruskskader i knæet
  • Mus i knæet
  • Korsbåndsskade
  • Oprensning i knæet

 

Kikkertoperation er en meget sikker metode og mest brugte. Vores ortopædkirurger har alle stor erfaring i kikkertkirurgi.