Fedtinjektioner i ansigtet 

Efterhånden som vi ældes mister ansigtet fylde (atrofi). Resultatet kan være et træt og usundt udseende, hvor du ser ældre ud end du føler dig.

Ved at benytte dit eget fedtvæv (udtaget ved en fedtsugning) kan volumen og fylde i ansigtet genskabes eller forstærkes og rynker udglattes. Dette kaldes i flæng en fedttransplantation eller fedtinjektion.

Fedtvævet overføres til specielle sprøjter, hvorefter det forsigtigt injiceres i de udtyndede eller indsunkne områder. Særligt kinder, læber, furerne mellem næse og mund og områderne omkring øjnene er velegnet til foryngelse med fedtinjektion. Teknikken benyttes ofte i forbindelse med andre indgreb i ansigtet (facelift og øjenlågsoperationer). Fedtinjektion udføres normalt i fuld bedøvelse.

Det injicerede fedt genskaber volumen og udjævner rynker, men det har også en gavnlig effekt på usund hud, ar og visse medfødte defekter. Til forskel fra andre typer af "fillers" er der ingen risiko for afstødning eller allergiske reaktioner da vævet stammer fra din egen krop.

Bemærk!

Ikke al det indsprøjtede fedt overlever behandlingen. Det præcise volumen som bevares, varierer men typisk bevares et sted mellem 30 og 60%. Derfor er vi typisk konservative ved den første behandling således, at et eventuelt behov for yderligere volumen kan klares ved en senere operation.