Brystløft

Har du slappe eller hængende bryster? Så er et brystløft en mulighed for at genskabe et naturligt og ungt udseende af brysterne. Under operationen løfter vi brystet og fjerner overskydende hud, så dit bryst bliver struttende, harmonisk og smukt igen.

Få opstrammet og løftet dine hængebryster 

Mange kvinder oplever, at deres bryster med tiden bliver mindre samt mister fasthed og elasticitet. Det kan være på grund af en graviditet, et stort vægttab eller amning. Andre kvinder oplever, at deres bryster allerede hænger fra en tidlig alder. Det, man i daglig tale kalder for hængebryster. 

Desværre betyder de slappe bryster, at flere kvinder får mindre selvværd og selvtillid. Hos CPH Privathospital tilbyder vi derfor professionel brystløft. Du kan blandt andet få:

  • Et stort eller lille brystløft
  • Brystløft uden implantater eller med
  • God tid til rådgivning og vejledning

Under operationen vil vi løfte brystet og fjerne overskydende hud. Det resterende væv og hud sys sammen omkring brystvorten, så den bliver placeret centralt på brystet. Målet er at give dig et harmonisk, smukt og velformet bryst. Så kan du få din livskvalitet tilbage.

Læs mere om, hvordan vi sikrer dig et sikkert forløb. Du må også meget gerne kontakte vores privathospital, hvis du har spørgsmål.

I trygge hænder under hele forløbet

At få løftet sine bryster er en vigtig beslutning, som kræver god rådgivning og tid til omtanke. For brystløftet handler om dig.

Inden en operation skal du derfor altid til en forundersøgelse hos vores kirurg. Her får du svar på alle dine spørgsmål og en tydelig afklaring af mål samt forventninger. For os er det nemlig vigtigt, at du føler dig tryg og er tilfreds med det endelige resultat.

Ved samtalen bliver du også vejledt i, om et stort eller lille brystløft er bedst for komme af med dine hængebryster. På den måde får du god tid til at blive klogere på operationen og dine muligheder. I sidste ende bliver beslutningen taget ud fra, hvad du ønsker i samråd med plastikkirurgen.

Operationen foregår som udgangspunkt i fuld bedøvelse. Fra første til sidste undersøgelse møder du hver gang Christian Bonde, vores internationalt anerkendte speciallæge i plastikkirurgi.

Se også vores andre kosmetiske behandlinger.

Sådan bør du forholde dig efter stort og lille brystløft

For at få det bedst mulige resultat af dit brystløft er det vigtigt, at du overholder en række forholdsregler i tiden efter operationen.

Du bør melde dig syg i minimum en men gerne to uger, før du genoptager arbejde. Stillesiddende arbejde kan du ofte genoptage efter en uge. Dagen efter operationen må du gerne tage brusebad og vaske hår. I nogle tilfælde bør du vente med at vaske dig, hvis du har dræn (dette sker meget sjældent), eller hvis det gør ondt. 

Hos os får du udleveret en støttende BH, som du skal benyttes dag og nat de første tre uger og i dagtid de følgende tre uger, altså seks uger i alt. Efter et brystløft bør du altid bruge en velsiddende sports-BH, når du dyrker sport.

Derudover skal du undgå tunge løft, hårdt fysisk arbejde og sport i fire-seks uger efter operationen. Vi vil dog understrege, at du ikke skal blive liggende i sengen hele dagen. Daglige gåture er en god idé. 

Brug ikke armene ret meget men bevæg gerne skuldrene for at undgå stivhed. Du bør undgå at køre på cykel i minimum de første tre uger. I samme periode bør du undgå at køre bil. Du er fysisk i stand til det men i tilfælde af en ulykke kan du være dårligt stillet.

Er du i mindste tvivl om, hvordan du bør forholde dig? Tøv ikke med at ringe til os. Efter brystoperationen vil vores sygeplejerske eller din kirurg også fortælle dig mere om efterforløbet.

Mulige komplikationer ved et brystløft

Som ved alt andet kosmetisk kirurgi er der altid risici for bivirkninger og komplikationer efter operationen. Dog er mange af dem helt normale eller med en meget lille risiko. 

For eksempel er det naturligt med milde smerter og ømhed i brystmuskulaturen. Smerterne vil aftage gradvis i løbet af den første uge. Derudover er synlige ar en større risiko, hvis du har fået et stort brystløft. Af mere sjældne, mulige bivirkninger kan du opleve:

  • Blødning: Under  én procent af patienterne kan opleve blødning i timerne efter operationen. Det kan forårsage hævelse, smerte og dannelse af blå mærker. Vi lægger typisk ikke dræn.
  • Infektion: Der er en meget sjælden risiko for, at der går betændelse i brystet efter operationen. Her vil du blive behandlet med antibiotika. Komplikationen får sjældent betydning for slutresultatet.
  • Vævsdød: Da området med brystvorten bliver flyttet ved et brystløft, kan du i ekstremt sjældne tilfælde få vævsdød (nekrose) i en del af eller hele området. En mindre operation kan blive nødvendig for at fjerne det døde væv og rette på arret.
  • Føleforstyrrelser: Flere kvinder kan risikere at miste følesansen omkring brystvorten og dermed muligheden for at amme. Dette er dog meget sjældent. Du vil typisk få følelsen tilbage efter nogle år. 

Er du nervøs for operationen eller for at få alvorlige komplikationer? Hos CPH Privathospital har du god tid til at få svar på eventuelle spørgsmål. Samtidig kan du forvente intensiv overvågning efter operationen og mulighed for overnatning ved behov. Efterfølgende bliver du indkaldt til kontrol tre måneder efter operationen, men vi ser dig selvfølgelig før, hvis der er behov for det.

Dermed er du altid grundigt informeret og i sikre hænder – både før, under og efter forløbet.

Spørgsmål og svar om brystløft
Hvad koster et brystløft?
Prisen på et brystløft er forskellig på privathospitaler. Hos os koster et lille brystløft cirka 24.000 kroner og 32.000 kroner for et stort brystløft. Alle vores priser er dog vejledende. Har du spørgsmål til, hvad din brystoperation vil koste, er du derfor velkommen til at kontakte os. Til første konsultation får du også rådgivning og vejledning, så du kan blive helt tryg.

Kan man få foretaget et brystløft og en brystforstørrende operation på samme tid?
Det er muligt at kombinere et brystløft med en brystforstørrende operation (BFO). For nogle kvinder kan kombinationen være nødvendig for at opnå et så harmonisk og naturligt resultat som muligt. Hos os kan du foretage brystløftet sammen med et implantat eller med eget fedt. Uanset hvad vil du altid få en grundig forundersøgelse, så du får den bedste løsning.

Kan man amme efter et brystløft?
Det er muligt at amme efter et brystløft. Dog bør du være opmærksom på mulige komplikationer. Hvis du kombinerer brystløftet med et implantat, kan du opleve mindre plads i brysterne til at producere nok mælk, hvilket kan påvirke din amning. Der er også en sjælden risiko for at miste evnen til at amme på grund af skade på mælkegangene omkring brystvorten, og du kan også opleve (typisk forbigående) nedsat følesans i brystet. Med årene bliver følesansen dog oftest normal igen.

Mød vores plastikkirurg

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Læge ikke fundet
Læge ikke fundet
Læge ikke fundet