En diskusprolaps i lænden kan skyldes aldersbetinget nedbrydning af diskus skiverne, men kan også skyldes overbelastning i lænderyggen.

Rygsøjlen går fra hovedet til bækkenet og består af i alt 24 hvirvler lavet af knogle, og mellem disse hvirvler sidder der bruskskiver, også kaldet diskus skiver – det er fra disse skiver, at diskusprolapser opstår.

En diskus skive fungerer som en stødabsorberende pude mellem hvirvlerne og består af en beskyttende bindevævsring, som omslutter et gummiagtigt indhold. Gennem en svaghed i bindevævsringen kan det gummiagtige indhold i diskus bule ud og trykke på en nerverod.

Når der sker en aldersbetinget nedbrydning, udvikles prolapsen ofte langsomt og symptomerne kommer gradvist. Prolapsen kan også opstå pludseligt, som følge af en skade eller overbelastning og her kan en prolaps opstå akut.

På CPH Privathospital har vi specialiseret os i behandling af diskusprolapser i ryggen, du vil derfor blive mødt af højt specialiserede læger, som sammen med dig planlægger dit behandlingsforløb som kan inkludere konservativ behandling ved en fysioterapeut, operation eller begge dele.