Alle kan blive ramt af en diskusprolaps i nakken, men lidelsen ses oftest i 30-50 års alderen.

Rygsøjlen går fra hovedet til bækkenet og består af i alt 24 hvirvler lavet af knogle, og mellem disse hvirvler sidder der bruskskiver, også kaldet diskus skiver – det er fra disse skiver, at diskusprolapser opstår.

En diskus skive fungerer som en stødabsorberende pude mellem hvirvlerne og består af en beskyttende bindevævsring, som omslutter et gummiagtigt indhold. Gennem en svaghed i bindevævsringen kan det gummiagtige indhold i diskus bule ud og trykke på en nerverod. Svagheden i diskus kan være aldersbetinget, men kan også opstå som følge af en uheldig overbelastning af nakken.

Konservativ behandling med bl.a. fysioterapi kan have en gavnlig effekt på dine symptomer, men operation kan være nødvendig og hjælpe dig i nogle tilfælde.

På CPH Privathospital bliver du mødt af dedikerede speciallæger med mange års anciennitet inde for rygkirurgi. Du, som menneske og patient, vil altid være i centrum og vores speciallæger vil sammen med dig planlægge det behandlingsforløb, som passer bedst til dig.