Vægttab med Saxenda

CPH Privathospital tilbyder medicinsk vægttab med Saxenda med mulighed for diætist og psykolog.

Måske har du prøvet alle mulige slags slankekure og i det hele taget gjort rigtig meget for at tabe dig – alligevel oplever du, at nålen på badevægten står stille?

Kroppen vil gøre alt for at bevare sin fedtmasse, og det er derfor komplekst at skulle tabe sig. Der er heldigvis hjælp at hente, da det nu er blevet muligt at påvirke det stof der regulerer din appetit med et medicinsk vægttab.

Hvad er overvægt og hvilke konsekvenser har det?

Overvægt og fedme er tilstande, hvor kroppens depoter af fedt er så store, at det har helbredsmæssige konsekvenser. Hvis dit BMI (vægt/højde2) er 30 eller derover, lider du af fedme, som kan have store konsekvenser for dit liv med forøget risiko for følgesygdomme.

Risikoen for at få bl.a. type 2 diabetes, hjertekarsygdomme, visse kræftformer og nedsat fertilitet øges væsentligt ved forhøjet BMI. Derudover har overvægt også indflydelse på din fysiske og mentale sundhed.

Sådan virker Saxenda

Saxenda er et EU-godkendt lægemiddel til behandling af voksne med svær overvægt (BMI ≥30 kg/m²). Udover vægttab forbedrer Saxenda også de glykæmiske parametre signifikant hos patienter med prædiabetes eller type 2-diabetes.

Saxenda leveres i en pen og injiceres i huden 1 gang om dagen (ultratynd nål, som hos patienter med diabetes).

Saxenda kan hjælpe til vægttab ved at forstærke din krops måde at regulere appetitten på.

Kroppen producerer en række appetitregulerende stoffer, et af dem er GLP-1. Saxenda virker på samme måde på kroppens egne GLP-1-receptorer, hvilket betyder, at sultfølelsen mindskes, mæthedsfornemmelsen øges, og derved spiser du mindre.

Det er vigtigt at huske, at Saxenda ikke gør det alene. For at få mest muligt ud af din behandling bør du også følge en sund kostplan og øge din fysiske aktivitet.

De mest almindelige bivirkninger

Saxenda kan som alt anden medicin give bivirkninger. Det er dog ikke alle som oplever bivirkninger og de fleste bivirkninger forsvinder inden for et par uger.

De mest almindelige bivirkninger er:

  • Kvalme
  • Diarré
  • Forstoppelse
  • Opkastning

Forløbet

Inden behandlingen kan påbegyndes, skal du til en forundersøgelse hos vores speciallæge Jacob Rosenberg. Her vil lægen tage en grundig snak med dig og veje dig. Hvis I bliver enige om, at Saxenda er noget for dig udskrives en recept, og du får grundigt råd og vejledning om brugen af Saxenda.

Ved forundersøgelsen får du udleveret den første recept på Saxenda. Hvis du oplever god effekt af Saxenda, kan der efterfølgende udskrives recepter, ny recept koster 200 kr. pr. stk.

Du kan maksimalt får udskrevet recepter svarende til et års behandling. Hvis du har behov for yderligere, skal du komme til kontrol hos speciallægen.

Pris

Forundersøgelse inkl. vejning koster kr. 2.000
Kontrol inkl. opfølgende samtale og vejning kr. 500

Ved både forundersøgelse og kontrol vil lægen bruge god tid til at tale med dig om dine ønsker og forventninger samt hvordan medicinen skal tages og hvordan den virker. Har du spørgsmål efter dit besøg, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Ønsker du at booke tid, sidder vi klar til at hjælpe dig i gang. Du kan kontakte os på:

CPH Privathospital
Rådhustorvet 4
3520 Farum
Tlf. 70 21 80 00
info@cph-privathospital.dk
www.cph-privathospital.dk

Mød vores læger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Stina Öberg
Mave-tarmkirurgi
Jacob Rosenberg
Mave-tarmkirurgi