Vægttab med Wegovy®

Måske har du prøvet alle mulige slags slankekure og i det hele taget gjort rigtig meget for at tabe dig – alligevel oplever du, at nålen på badevægten står stille? CPH Privathospital tilbyder medicinsk vægttab med Wegovy®.

Kroppen vil gøre alt for at bevare sin fedtmasse, og det er derfor komplekst at skulle tabe sig. Der er heldigvis hjælp at hente, da det nu er blevet muligt at påvirke det stof der regulerer din appetit med et medicinsk vægttab.

Hvad er overvægt og hvilke konsekvenser har det?

Overvægt og fedme er tilstande, hvor kroppens depoter af fedt er så store, at det har helbredsmæssige konsekvenser. Hvis dit BMI (vægt/højde2) er 30 eller derover, lider du af fedme, som kan have store konsekvenser for dit liv med forøget risiko for følgesygdomme.

Risikoen for at få bl.a. type 2 diabetes, hjertekarsygdomme, visse kræftformer og nedsat fertilitet øges væsentligt ved forhøjet BMI. Derudover har overvægt også indflydelse på din fysiske og mentale sundhed.

Ofte stillede spørgsmål ifm. vægttab
Der følger ofte en række spørgsmål og usikkerheder med i forbindelse med vægttab, hvilket er helt naturligt. Derfor har vi fået vores læge Jason Joe Baker, til at give et svar på de ofte stillede spørgsmål. Find dem her!

Sådan virker Wegovy®

Wegovy® er et EU-godkendt lægemiddel til behandling af voksne med:

  • svær overvægt (BMI ≥30 kg/m²) eller
  • start-BMI 27-30 kg/m² samt mindst én vægtrelateret følgesygdom, f.eks. diabetes mellitus type 2, hypertension, eller obstruktiv søvnapnø.

Wegovy® er en såkaldt GLP1-agonist. Det er et naturligt forekommende hormon, som man producerer i tyndtarmen. Efter indtagelse af et måltid, vil hormonet frigives, når maden når til tyndtarmen. Hormonet transporteres så med blodet til hjernen, hvor det fortæller os, at man er mæt og ikke har lyst til at spise.

Ved behandling med Wegovy® gives stoffet i en større mængde, hvorved virkningsmekanismen forstærkes. Det betyder, at man ikke vil føle nogen særlig sult, når man er i behandling med medicinen.


Det er vigtigt, at man stadig indtager en sund og varieret kost både under og efter behandlingen. Især når vægttabet er opnået – og når man stopper med medicinen – kan man opleve at tage på igen, hvis ikke man holder fast i de gode kostvaner.

Du kan læse mere om, hvad de 10 største fordele er ved at tabe sig her.

De mest almindelige bivirkninger

De hyppigste bivirkninger er fra mave-tarmkanalen og varer klassisk ca. 3-4 uger – nogle gange kortere og nogle gange længere. Du kan opleve bivirkninger som forstoppelse, diarré, kvalme og opkastning.

Da mange får forstoppelse, kan det være en god idé at tage f.eks. 1 gram magnesia dagligt (håndkøb) allerede fra første dag af behandlingen, og fortsætte, så længe det er nødvendigt.

Sådan foregår det

Du starter med at booke en forundersøgelse hos vores speciallæge, hvor I sammen finder ud af om Wegovy® er det rette behandling for dig. Til både forundersøgelsen og de efterfølgende kontroller vil vores læge bruge god tid til at tale med dig om dine ønsker og forventninger samt hvordan medicinen skal tages og hvordan den virker. Har du spørgsmål efter dit besøg, er du altid velkommen til at kontakte os.

Wegovy® tages selv med injektion. Wegovy® skal injiceres 1 gang ugentligt i underhudsfedtvæv og dosis øges efter behov men tidligst hver 4. uge i en periode på minimum 16 uger.

Medicinen bør tages på cirka samme tidspunkt hver gang. Hvis du glemmer at tage din ugentlige dosis, skal du tage den hurtigst muligt og indenfor 5 dage. Hvis der er gået mere end 5 dage, springes den glemte dosis over, og den næste dosis tages på den planlagte ugedag.

Opfølgende samtaler
Når der er gået ca. 3 måneder bliver du indkaldt til en fysisk kontrol (10 min) med efterfølgende vejning. Dette er for at sikre fortsat indikation (der skal være minimum 5% vægttab).

Efterfølgende vil der være telefonisk kontrol ved 7 og 11 måneder.

Vær opmærksom på, at vi er forpligtiget til at afholde de opfølgende samtaler jf. styrelsen for patientsikkerhed.

Pris

Kontrolkr. 500,-
1. konsultationKr. 2.000,- (+ 6% patientforsikring)
Telefonkonsultationkr. 250,-
Receptfornyelsekr. 200,-
Prisinformation
Vi gør opmærksom på, at behandlingen ikke er dækket af en sundhedsforsikring.

Udeblivelsesgebyr ved konsultation og undersøgelse
Hvis du bliver forhindret i at møde op til en konsultation eller undersøgelse, beder vi dig kontakte os senest 2 hverdage før, så vi kan tilbyde tiden til en anden. CPH Privathospital vil opkræve et udeblivelsesgebyr på 400 kr., såfremt du ikke møder op til den aftalte konsultation eller undersøgelse, eller hvis du melder afbud mindre end 2 dage før planlagt fremmøde.
 

Kontakt

Ønsker du at booke tid, sidder vi klar til at hjælpe dig i gang. Du kan kontakte os på:

CPH Privathospital
Rådhustorvet 4
3520 Farum
Tlf. 70 21 80 00
info@cph-privathospital.dk
www.cph-privathospital.dk

Mød vores læger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Jacob Rosenberg
Mave-tarmkirurgi
Jason Joe Baker
Mave-tarm