Om pungen
Mandens pung kaldes også for scrotum. I pungen er de to testikler placeret og disse producerer sædceller. Ved sædafgang passerer sædcellerne gennem bitestiklen via sædlederen til prostata og blandes med væske fra sædblærerne, som giver optimale forhold for sædcellerne. Derudover producerer testiklerne det mandlige kønshormon testosteron.

Sygdomme i testiklerne eller i omkringliggende væv er meget almindeligt og godartede, mens ondartede tilstande forekommer i selve testiklen, men sjældent i pungen uden for testiklerne.de, men kræft i penis eller urinrør ses omend meget sjældent.

Sædbrok (spermatocele)

Sædbrok eller spermatocele forekommer hyppigst hos voksne mænd. Det er en cystedannelse ved bitestiklen eller sædlederen. Cysterne er godartede og skal derfor kun behandles, hvis de giver anledning til symptomer.

Hvad er sædbrok?

Sædbrok er væskefyldt udposning i bitestiklen, også kaldet cyste. Sædbrok kan også forekomme i flertal, er helt ufarlige og udvikles spontant hos manden uden at årsagen kendes til fulde.

Symptomer på sædbrok

  • I pungen kan føles udfyldninger i bitestiklen fra enkelt cyste til en “drueklase” eller en samlet større udfyldning.
  • Sjældent giver tilstanden ømhed

Undersøgelse og behandling

Vi tilbyder undersøgelse, evt. ultralydsskanning og kirurgisk behandling i enten lokal eller fuld bedøvelse.

Samme læge og hurtig behandling

Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i urologi. Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores urologer

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Peter Thind
Urologi
Kim Krarup
Urologi
Mikael Aagaard
Urologi
Muhammad Al-hamadani
Urologi
Læge ikke fundet
Vladimir Karas
Urologi
Mehdi Nabipour
Urologi
Læge ikke fundet