Hammertæer i 2-5 tå har mange årsager. Det kan være medfødt, men i mange tilfælde dannes hammertæer, fordi man har brugt uhensigtsmæssigt fodtøj. Hammertæerne kan variere fra lette til svære tilfælde med stive og deforme tæer. Det er typisk i mellemleddet af 2.-5 tå at problemerne opstår.
Hvad er symptomerne på hammertå?
Smerter og problemer med at passe fortøj samt sårdannelse på toppen af tåen er de hyppigste symptomer.
Undersøgelsen
Du vil blive undersøgt af en ortopædkirurg, som vil spørge grundigt ind til din problematik. Det som regel ikke nødvendigt med billeddiagnostik.
Hvordan behandler man hammertæer?
Har man smerter og problemer med at gå i rummeligt fodtøj, kan man vælge at blive opereret.
I lette tilfælde af hammertæer kan man ofte nøjes med at operere på bløddele (sener og ledkapsel). I sværere tilfælde af hammertæer må man bortoperere tåens mellemled, som efterfølgende bliver stift. I sværere tilfælde af hammertæer kan gøre tæerne stive, hvilket dog er en sjælden tilstand.
I forbindelse med operationen kan man i enkelt tilfælde få sat en metaltråd (K-tråd) i tåen for at holde tåen strakt.
Cirka 80-85 % af patienterne bliver tilfredse med resultatet af operationen.
Du kan forvente hævelse og ømhed af foden i 1-2 måneder efter operationen, selv om der er tale om et mindre indgreb. Den opererede tå kan blive lidt kortere og tykkere.
Der er der tale om en ukompliceret operation for hammertæer, vil den blive udført i lokalbedøvelse, hvor selve tåen bliver lokalbedøvet.
Du får lagt en forbinding på foden som skal sidde indtil kontrollen efter 8-12 dage og skal benytte en flad sandal i 3 uger. Du må støtte helt på foden.
Mød vores ortopædkirurger
Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.