Allan Ibsen Sørensen

Overlæge, speciallæge i håndkirurgi og ortopædkirurgi

Biografi

Allan Ibsen Sørensen er speciallæge i ortopædkirurg med speciale i håndkirurgi.

Allan er en af landets førende eksperter i at indsætte kunstige led i håndled, fingrenes grund- og mellemled samt tommelfingerens rodled, ledbåndsrekonstruktioner og dupuytrens kontraktur. På CPH Privathospital er Allan specialeansvarlig håndkirurg og han varetager alle typer af håndkirurgiske indgreb.

Han udførte kvalitetssikrings- og forskningsprojekter om kunstige hånd- og fingerled på Rigshospitalet og i samarbejde med internationale håndkirurgiske centre.

Siden 2010 har Allan været overlæge ved Sahlgrenska Universitetssygehus i Göteborg, Sverige og skal netop til at foretage Nordeuropas første håndtransplantation.


Uddannelsesår og udnævnelser

  • Allan er læge fra Københavns Universitet i 1983 og speciallæge i ortopædisk kirurgi med uddannelse i håndkirurgi på universitetshospitalerne Rigshospitalet og Gentofte Hospital. Og speciallæge i håndkirurgi i Sverige.

Medlemskab i foreninger og selskaber

  • sollicitudin. Aliquam quis posuere est. 2009
  • faucibus in ex eu varius. In sit amet nunc pulvinar,
  • porttitor ex nec, gravida risus. Sed lacus nisl, consequat
  • vitae congue nec, rutrum non lorem. 2005 Proin et risus at metus dignissim auctor

Nuværende og tidligere arbejdspladser

Siden 1995 har Allan udelukkende beskæftiget sig med håndkirurgi, og han har bl.a. været ansvarlig for den håndkirurgiske behandling og funktionschef for ortopædkirurgien i det tidligere Vestsjællands amt.

Fra 2002-2010 var Allan overlæge ved håndkirurgisk sektion Rigshospitalet. Her dækkede han hele spektret af avancerede håndkirurgiske lidelser, og var ligeledes ansvarlig for den artroskopiske og endoskopiske håndkirurgi (kikkertteknik i led og ved karpaltunnelsyndrom) samt for den landsdækkende funktion for håndkirurgisk behandling af kronisk leddegigt. Han indførte nåleteknik ved behandling af kuskefinger.