Om CPH DIA
CPH Diagnostisk Center A/S – i daglig tale CPH Dia – udfører billeddiagnostiske undersøgelser i høj faglig kvalitet og med kort ventetid.

CPH dia er et af de største private billeddiagnostiske centre i Danmark, hvor erfarne og engagerede speciallÌger og radiografer hver dag skaber de bedste betingelser for hurtige undersøgelser, som derved sikre hurtig udredning og behandling af patienter.

Vi samarbejder med lĂŚger, sygehuse, forsikringsselskaber og det offentlige sygehusvĂŚsen samt andre privathospitaler.

CPH DIA ligger tĂŚt ved offentlige transport, motorvej og har gode parkeringsforhold (gratis).

De forskellige billeddiagnostiske undersøgelser er et hjÌlperedskab til hurtig og korrekt diagnose hos den enkelte patient.

Ultralydsskanning

Vores specialister anvender ofte ultralydsskanning af muskler, led, sener og maven, nĂĽr de skal stille en prĂŚcis diagnose.

Hvad er en ultralydskanning

Ultralydscanning anvendes ofte til at stille mere præcise diagnoser af sygdomme/tilstande i muskler, led, sener, indre organer og bløddele (muskler, sener og led, testikler, hud) samt lymfeknuder og faste ”knuder” i huden. Ultralydscanning kan også bruges til at måle blodgennemstrømningen i blodkar (doppler flow). Resultatet af en ultralydsundersøgelse bruges af den behandlende læge til at stille en diagnose og planlægge behandling, hvis det er nødvendigt. Man anvender også ultralydscanning til mere præcis punktur.

Fordele og begrĂŚnsninger

En ultralydsscanning producerer levende billeder, hvilket gør undersøgelsen i stand til at iagttage bevÌgelser, blodstrømning m.v. og kan bruges af lÌgen til at styre en kanyle til en helt prÌcis position. Ultralydsscanning anvendes derfor til at vejlede injektioner fx blokader, foretage punkturer fx udtømning af en vÌskeansamling, samt foretage vÌvsprøver (biopsier).

Muskler, sener og led kan ogsĂĽ ultralydsskannes, men kun overfladen af knogler er synlige pĂĽ ultralydsscanneren. Det samme gĂŚlder lunger, hvor ultralydsscanning kun kan se overfladen af lungerne, men ikke selve lungevĂŚvet. Ultralyd af tarme kan give vĂŚrdifulde oplysninger, men kan ikke anvendes til sikkert at udelukke fx knuder i tarmene.

Ultralydsscanning til billeddiagnostik udsender ingen strĂĽler og er uden biologiske skadevirkninger for patienten. Det kan derfor foretages ubegrĂŚnset uden risiko for patienten.

CPH Billeddiagnostisk Center tilbyder ultralydsskanning af:

 • Hals
 • HalspulsĂĽrer (med doppler flow)
 • Skjoldbruskkirtel og spytkirtler
 • Muskler, sener og led
 • Mave (lever, galdeveje, milt, bugspytkirtel)
 • Lyske
 • Nyrer og urinveje
 • Testikler
 • Lymfeknuder
 • ”Knuder” i huden
 • Blokader
 • Udtømning af vĂŚskeansamlinger
 • VĂŚvsprøver

Kan alle fĂĽ lavet en ultralydskanning?

Alle mennesker kan fü udført en ultralydsscanning. For personer med svÌr overvÌgt kan scanningen ikke altid føre til det bedste resultat, da fedtdepoter kan gøre scanningsbillederne uklare.

Er der forberedelse til en ultralydsskanning?

Ultralydsscanning af maveregionen/bughulen foretages bedst, nür man er fastende. Undlad derfor at spise og drikke andet end vand 6 timer før undersøgelsen. Ultralydsscanning af nedre del af maveregionen og bÌkken foretages bedst, nür du har urin i blÌren. Undlad derfor at lade vandet den sidste time inden scanningen. Ultralydsscanning krÌver i øvrigt ingen forberedelser, medmindre der skal foregü andre indgreb eller undersøgelser samtidigt, der krÌver dette.

Ultralydsundersøgelse af den øvre del af maven (Lever, galdeveje og bugspytkirtel)

De sidste 3 timer før undersøgelsen mü du ikke spise, ikke drikke noget (heller ikke vand), ikke ryge og heller ikke tygge tyggegummi. Hvis du gør det, bliver resultatet af undersøgelsen dürligere. Hvis du ryger udvides blodkarrene, og hvis du spiser eller drikker, dannes der spyt og mavesyre, og galdeblÌren tømmer sig. Det gør det svÌrt for lÌgen af se organerne ved scanningen.

Ultralydsundersøgelse af den nedre del af maven (nyrer og urinveje eller terminsbestemmelse)

Du skal komme med en fuld blÌre til undersøgelsen, Det vil sige, at du skal drikke rigeligt før undersøgelsen og ikke tisse 1 time før undersøgelsen. Hvis din blÌre ikke er fuld, kan lÌgen ikke vurdere blÌren og omrüdet bag ved blÌren, og man kan heller ikke se livmoderen (ved terminsbestemmelse).

Ultralydsundersøgelse af hele maven

De sidste 3 timer før undersøgelsen mü du ikke spise, ikke drikke noget (heller ikke vand), ikke ryge og heller ikke tygge tyggegummi. Hvis du gør det, bliver resultatet af undersøgelsen dürligere. Hvis du ryger udvides blodkarrene, og hvis du spiser eller drikker, dannes der spyt og mavesyre, og galdeblÌren tømmer sig. Det gør det svÌrt for lÌgen af se organerne ved scanningen. Samtidig skal du møde med en fuld blÌre, sü du mü ikke tisse 1 time før undersøgelsen.

Medicin

Du kan tage din sÌdvanlige medicin. Hvis du skal faste, kan du tage medicinen med MEGET lidt vand, eller vente med at tage medicinen til efter undersøgelsen.

Det siger patienterne
Vi lever af den gode patientoplevelse og det er altid vigtigt for os, at vores patienter føler sig hørt og set. Her ses et udpluk af de anmeldelser, som vi har füet pü henholdsvis trustpilot og facebook.
Christian 2021
Førsteklasses behandling
I forbindelse med rygsmerter og diskusprolaps oplevede jeg CPH Dia og CPH Privathospital, og jeg kan kun give de mest positive anbefalinger. Jeg fik førsteklasses behandling igennem hele forløbet, fleksibelt og meget professionelt og samtidig med overskud og menneskelighed, så jeg følte, at jeg som patient var mere end et nummer i rækken”
Hanne 2021
Rart og trygt sted
Tak for omsorgsfuld modtagelse pĂĽ jeres klinik – og sĂŚrligt tak til jeres radiograf, som tĂĽlmodigt og roligt tog imod mig til MR scanning. Han formĂĽede at berolige mig sĂĽ meget inden scanningen, at jeg nĂŚsten glemte hvor nervøs jeg var