Astma, allergi og lungesygdomme

Uden luft kan du ikke leve. Det er ganske enkelt. Derfor er dine lungers funktion enormt vigtig. Der findes forskellige typer af sygdomme i lungerne, hvor astma og KOL er de mest almindelige lungesygdomme.

Vidste du fx, at danske kvinder har den højeste dødelighed af KOL inden for EU? Læs med her og bliv klog på, hvordan du opdager lungesygdom så tidligt som muligt.

I de fleste tilfælde er der tæt sammenhæng mellem astma og allergi, og man ved, at både astma, eksem og nældefeber ofte kan skyldes og forværres af allergi. Derfor er det vigtigt for din livskvalitet, at man hurtigt finder kilden til dine symptomer og ordinerer den rigtige behandling. Det kan vores specialister i astma, allergi og lungesygdomme hjælpe dig med. Book en hurtig tid til konsultation.

Om lungerne

Lungerne er et elastisk netværk af meget fleksible fibre. Når du puster luften ud, bliver lungerne ganske små, og når du fylder lungerne helt med luft, udvider de sig med 4-5 liter. Dine lunger indeholder ca. 500 mio. lungeblærer, der har to funktioner: 

  • De sørger for at ilte blodet ved at sende ilt fra indåndingsluften til blodbanen og fjerne affaldsstoffet kuldioxid fra blod ud i udåndingsluften 
  • De har også en vigtig støttefunktion i forhold til de allermindste luftveje og er med til at hindre, at luftvejene klapper sammen, når vi trækker vejret

Vejrtrækningens fleksibilitet må helst ikke blive blokeret af noget som helst, for kroppen reagerer med det samme, hvis lungerne bliver påvirket – fx af svær fedme, astma, KOL eller endda af tilbageløb af mavesyre op i spiserøret. 

På CPH Privathospital tilbyder vi udredning og behandling på højeste faglige niveau, uanset om du betaler selv, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Mød vores læger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Mogens Kappel
Lungemedicin
Joakim Bendel
Lungemedicin