Mange mennesker har en eller anden form for allergi i mere eller mindre grad. Der kan være man ge grunde til at man udvikler allergi. Har du udviklet symptomer på allergi, bør du ses af en speciallæge i allergi. Vores speciallæger er klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du selv betaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti

Hvad er allergi?

Allergi er overfølsomhed over for et stof, som andre mennesker godt kan tåle. Hyppigst ser vi allergi overfor pollen, husstøvmider, hudskæl/hår fra kæledyr, skimmelsvamp og fødevarer.

Det er ikke stoffer vores krop normalt bør reagere på, men kroppens immunforsvar begynder at kæmpe imod og der opstår en allergisk reaktion, når man udsættes for det stof vi ikke tåler.

Symptomer på allergi

Overfølsomhedsreaktionen opstår hver gang man udsættes for allergenet. Reaktionen afhænger af allergitypen og det vil være forskelligt hvor voldsomt man reagerer på allergenet. Symptomerne kan fx være astma, høfeber, nældefeber eller udslæt.

Undersøgelse

På CPH Privathospital udreder vi kun kontaktallergi og luftvejsallergi og ikke fødevareallergi. Udredningen bestå af en eller flere undersøgelser som priktest, hudprøver og blod prøver. Hvis du har gener fra lungerne, vil vi også foretage forskellige lungeundersøgelser.

Behandling

I første række skal du undgå det du ikke kan tåle i videst muligt omfang. Medicinsk behandling vil afhjælpe symptomerne. Speciallægen vil nøje informere dig om behandlingsmulighederne.