Halscyste

Halscyster er forholdsvist sjældne og stort set altid godartede.

Hvad er en halscyste?

En halscyste er en lokaliseret sækformet væskeansamling, som opstår i et hulrum på halsen, der allerede er anlagt i fostertilværelsen. Cyster kan ligge i dvale i mange år og alligevel spontant begynde at vokse. En halscyste kan sidde på siden af halsen eller midt fortil på halsen.

Symptomer på halscyste

Spontant opstået hævelse et lokalt sted på halsen, som i mange tilfælde ikke er ømt. Hævelsen, som kan svinge i størrelse, giver først trykgener når cysten når en vis størrelse.

Undersøgelse

En klinisk undersøgelse af halsen samt en ultralydsscanning med finnålsprøve er som oftest nok til at stille diagnosen.

Behandling

Som udgangspunkt forsøger man at tømme cysten med en nål gennem huden, men der er risiko for at den gendannes efter noget tid. En halscyste kan, når den først er til stede, vokse og trykke på halsen og kan give anledning til betændelsestilstand. Derfor er operation ofte nødvendig. 
 
Vi tilbyder denne operation, hvor du i fuld narkose får fjernet cysten udefra via huden. Dette kræver et døgns indlæggelse. Der er normalt ikke væsentlige gener i forbindelse med operationen. 

Samme læge og hurtig behandling

Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i øre-næse-hals. Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores læger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Malene Kirchmann
Øre-næse-hals
Claudia Becker
Øre-næse-hals