Skæv næseskillevæg

En skæv næseskillevæg kan være generende og medføre nedsat luftpassage i næsen.  Ofte ved man ikke, at man har en skæv næseskillevæg, før man får det undersøgt hos en læge.

Hvad er en næseskillevæg?

Næsehulen er delt i to halvdele af en næseskillevæg, som består dels af brusk, dels af knogle. Næseskillevæggens brusk vokser hele livet.

Typiske årsager til skæv næseskillevæg

Idet næseskillevæggens brusk vokser videre hele livet, kan den gradvist begynde at folde og bøje, hvis der ikke er plads til den i næsen. 
 
Sportsskader og øvrige skader på næsen kan også medføre indre skævhed i næsen. Indre skævhed i næsen kan medføre dårlig plads og dermed formindsket luftpassage i næsen.

Symptomer og gener

Næseskillevæggen kan godt være skæv, uden at det giver symptomer, og samtidig behøver næsens ydre ikke at være ændret, selvom næsen er skæv indvendig. 
 
Ved moderat til kraftig skævhed i næsens indre, hæmmes luftpassagen gennem næsen, hvilket kan give gener med vejrtrækning gennem næsen. Man kan forsøge medicinsk behandling med næsespray for at øge luftpassagen gennem næsen. Såfremt næsespray ikke afhjælper problemet, kan operation af næseskillevæggen være en løsning. 

Behandling

Operationen foregår i fuld narkose via næseboret, hvorved de forvoksede områder i næseskillevæggen korrigeres, trimmes og rettes op. 

Samme læge og hurtig behandling

Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i øre-næse-hals. Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Det siger patienterne
Læs alle vores anmeldelser på Trustpilot
Line Jensen – 7. apr. 2024
Operation for skæv næseskillevæg
Jeg blev opereret for skæv næseskillevæg af Claudia, og har haft er rigtig godt forløb. Jeg blev vejledt godt og er meget tilfreds med den efterfølgende opfølgning. Det var en helt smertefri proces og Claudia er meget empatisk og enormt dygtig.
Jeg har intet negativt at sige om min oplevelse og er rigtig glad for at jeg valgte Claudia og CPH Privathospital til min operation.
 Tine – 2. apr. 2024
Operation for skæv næseskillevæg, forstørrede muslingeben og gentagne næsebihuleinfektioner
Jeg er nu færdigbehandlet efter operation for skæv næseskillevæg, forstørrede muslingeben og tilbagevendende bihulebetændelse. Operationen blev foretaget af overlæge Claudia Becker, og jeg har igennem hele forløbet følt mig i de bedste hænder. Operationen forløb fuldstændig ukompliceret, og jeg blev både før og efter operationen rådgivet og undersøgt, så jeg følte mig fuldstændig tryg. Det har været virkelig rart at blive behandlet af en læge med så stort et overblik og kæmpe erfaring. Det betyder meget, når man aldrig før er blevet opereret.
Jeg er nu så god som ny, fuldstændig symptomfri og bare glad for, at det er så godt overstået.

Så – tak for alletiders gode behandling – og også tak til personalet på opvågningen for deres varme og kærlige omsorg.
Susanne – 26. mar. 2024
Særdeles dygtige kirurger og personale
Det er anden gang jeg modtager behandling på CPH Privathospital, og jeg er på alle måder bekræftet i, at de har både særdeles kompetente kirurger og dygtigt personale på tværs af specialer. Min operation for skæv næseskillevæg og forstørrede muslingeben hos Claudia Becker forløb uden problemer og jeg kunne ikke have ønsket mig bedre orientering om indgrebet eller mere professionel, omhyggelig og omsorgsfuld behandling. Der var lidt bøvl med husets faciliteter undervejs i mit forløb, men det ændrer ikke ved, at CPH Privathospital fortjener 5 stjerner
Jeg følte mig tryg under hele behandlingen fra start til slut.
Har haft den bedste oplevelse hos Claudia Becker, ifbm operation af næseskillevæg og reduceret næsemuslingben. Hun er dygtig og kompetent til det hun laver. Jeg følte mig tryg under hele behandlingen fra start til slut.
Og resultatet er at næsetætheden er forsvundet, og jeg igen kan få ordentligt luft igennem næsen.
Så stor tak til Claudia og de søde sygeplejersker, der var tilstede ved og under operationen.
Sender jer de varmeste anbefalinger.
Jeg har nu meget mere luft i næsen og kan sove uden at snorke.
Har længe haft problemer med skæv skillevæg i næsen samt generel snæver passage. Dette medførte en tiltagende tendens til snorken. Claudia Becker fik rettet op på skillevæggen og reduceret muslingebenene. Alt gik super fint og, til min overraskelse, faktisk smertefrit. Jeg har nu meget mere luft i næsen og kan sove uden at snorke.
Mange tak til Claudia.

Mød vores læger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Malene Kirchmann
Øre-næse-hals
Claudia Becker
Øre-næse-hals