Amning med implantater

Det kan godt lade sig gøre at amme din baby, selvom du har implantater i brysterne. Det er dog vigtigt, at du følger lægens vejledninger og er bekendt med de udfordringer, der kan opstå. Både før og efter amning. Læs mere her på siden, og få den rigtige vejledning om amning med implantater fra professionelle eksperter. 

Kan man amme med implantater?

Det korte svar? Ja, du kan godt amme med implantater i dine bryster. Langt de fleste kvinder oplever ikke større gener eller problemer i forhold til amning efter en brystforstørrende operation. Er du gravid og kan mærke de almindelige forandringer som øget vækst i brysterne og brystspænding, er det ofte gode tegn på, at du kan amme normalt.

Der er ikke sikre tal for, hvor store dine chancer er for at kunne amme efter en brystforstørrende operation med implantat. De fleste kan dog amme uden problemer. Bagefter vil flere kvinder opleve, at huden bliver lidt slappere, og brysterne kommer til at hænge lidt mere. Det er dog ikke amningen, der giver et ekstra hæng, men selve graviditeten.

Det er også muligt at få implantater mellem to graviditeter. Er du i tvivl, så er det altid en god idé at rådføre dig med din jordemoder og sundhedssygeplejerske. Hos CPH Privathospital bruger vi kun de godkendte implantater fra Mentor. Du må meget gerne gøre brug af vores gode råd fra vores pålidelige personale. Kontakt os med et telefonopkald, eller send os en e-mail.

Sådan kan implantater påvirke din amning

Det er vigtigt at huske på, at kroppe og graviditeter er forskellige. Hvad andre kvinder oplever, sker måske ikke for dig. Derfor bør du være opmærksom på de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med amning med implantater. At være godt forberedt med den rette viden kan hjælpe dig med at tage den rigtige beslutning, hvis behovet opstår.

Det er for eksempel helt almindeligt, at du producerer mindre mælk med implantater i. Når du får indsat implantater i dine bryster, tager de nemlig en del af pladsen til mælken. Det gælder især, hvis implantatet er sat under brystkirtel- og fedtvæv i stedet for den store brystmuskel. En medfødt lille mængde kirtelvæv kan også betyde, at du skal amme lidt hyppigere end gennemsnittet.

Nogle kvinder oplever, at de mister følsomheden af brystvorterne efter en brystforstørrende operation. Det umuliggør amningen, men det er heldigvis en lille risiko.  Med tiden bliver følesansen ofte normal igen efter operationen. Mister du følsomheden i brystvorterne, anbefaler vi, at du tager kontakt til vores klinik. Så får du en tryg vejledning.

Hvis du får indsat implantater efter amning, bør du ligeledes vide, at kroppen kan reagere på, at der er sat et fremmedlegeme ind i kroppen. Det kan i yderste konsekvens betyde kapseldannelse, eller at implantatet flytter sig. Læs mere information om smerter efter BFO, og hvordan du bør forholde dig.

Få dine naturlige bryster igen efter amning

Er du ked af, hvordan dine bryster ser ud efter graviditet og amning? Der er en tendens til, at brystet hænger mere for hvert barn, du ammer. Det kan derfor blive nødvendigt at skifte til større implantater eller et brystløft efter amning. Her skal du vente minimum seks måneder efter, du er stoppet med at amme dit barn. Vi anbefaler også, at du har genvundet din vægt fra før graviditeten.

Udover brystløft og implantat er det muligt at få en brystforstørrelse med eget fedt hos os. For at finde den helt rigtige behandling tager vi udgangspunkt i din krop, i din historie og dine ønsker. På den måde går du ind til din operation med de optimale forudsætninger for et flot resultat. Det er også muligt at få fjernet dine implantater.

At få opereret sine bryster er en vigtig og stor beslutning. Uanset hvad du ønsker, så hjælper vi dig med rådgivning og professionel behandling fra start til slut. Hos CPH Privathospital gør vores erfarne speciallæger brug af den højeste sikkerhed. Fra topmoderne udstyr og fuldkommen hygiejniske forhold. Alt i alt giver det dig en tryg og professionel behandling, du kan blive tilfreds med.

Mød vores team

På CPH Privathospital består vores team af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og står altid klar til at hjælpe dig. Din garanti for hurtig og omsorgsfuld behandling.

Helle R.
Sygeplejerske
Steen Matzen
Speciallæge i plastikkirurgi
Kamilla
Sygeplejerske