Få behagelig BH støtte efter din operation

Efter at have fået en brystforstørrende operation, er det vigtigt, at du bruger en blid og nænsom BH, der giver den rigtige støtte. Dog kan du ikke bare bruge hvilken som helst almindelig BH fra tøjskuffen. Få vejledning her på siden, så du får den korrekte aflastning, komfort og det pæneste resultat.

Derfor bør du bruge BH efter BFO

Når du har fået foretaget en brystoperation, er dine bryster ofte følsomme i en længere periode. Ligeledes har din krop brug for at hele sine sår, så der hverken opstår blødninger eller store, grimme ar. Samtidig er det helt normalt, at du måske er knap så bevægelig, som du plejer at være. Derfor er det vigtigt, at du gør det mest muligt komfortabelt for dig selv efter operationen.

Her er det mest optimalt med en specialdesignet BH til efter brystoperation. BH’en er med til at beskytte dine bryster og hjælper dig selv med at være bevidst om, at dine bryster stadig er i gang med at hele. Ikke alene er det en blød og behagelig sports-BH efter BFO. Den støtter også godt, uden at give lige så meget hold som din almindelige BH.

En klassisk bøjle-BH kan nemlig genere eller gnave i dine ar. Det kan gå ud over din egen oplevelse, og du bliver måske også mindre tilfreds med resultatet. En BH til efter BFO sidder lidt løsere, så du kan holde ud af at have den på. Både om natten og om dagen. Følg anvisningerne fra din speciallæge eller sygeplejerske, så du får en komfortabel støtte, der aflaster dine ar.

Hvor længe skal jeg bruge min sports-BH efter BFO?

Hos CPH Privathospital ved vi, hvor vigtigt det er, at du får den bedste behandling og et flot resultat efter BFO. Derfor anbefaler vi en støttende sports-BH eller brystbånd efter operationen. Vi anbefaler, at du venter nogle uger eller måneder efter operationen, før du går over til en almindelig BH igen. I mellemtiden bør du bruge din sports-BH efter BFO hver dag og nat i de første tre måneder. 

Du får udleveret 1 BH af os efter operationen. Såfremt du ønsker flere BH’er kan dette tilkøbes.

I modsætning til almindelige BH’er er sports-BH’er til BFO lette at tage på og tage af. Ved at bruge den rigtige BH efter BFO får du bedre resultater, ligesom det reducerer smerten og risikoen for komplikationer. Det kan for eksempel være blødning, infektion og forsinket sårheling. De er heldigvis meget sjældne. Sker det alligevel, eller bliver du usikker, så tag fat i os. Hos CPH Privathospital ønsker vi, du er tryg hele vejen igennem.

Sådan får dine bryster den bedste støtte

I de første fire uger efter BFO fraråder vi tungere løft end to kg pr. arm. I samme periode bør du heller ikke bære dine børn, gøre rent eller løfte albuerne over skulderhøjde. For at få det pæneste resultat, bør du som minimum undgå tætsiddende tøj og stramme BH-bøjler de første tre måneder. Det kan nemlig irritere og forværre arvævet.

Plejer du at dyrke motion? Du skal som minimum vente seks uger med at være fysisk aktiv i form af fitness, svømning, cykelture og løb. Ved træning af brystmuskler fraråder vi motion i 6-8 uger. Start stille og roligt op, men stop straks, hvis du mærker ømhed i brysterne. For at holde kroppen i gang er det en god idé med afslappende gåture. 

Når du skal sove, er det bedst, hvis du ligger let på siden med en pude bag den ene skulder. Det må nemlig ikke gøre ondt, når du sover. Undgå at ligge på maven i den første måned efter operation. På den måde skåner du bedst dine stadig ømme bryster. Læs mere om, hvad du må og ikke må lave af aktiviteter efter BFO.

Spørgsmål? Få professionel vejledning 

Der kan være mange grunde til, at du ønsker dig en brystforstørrelse. Måske vil du gerne vende tilbage til den krop, du havde før, du blev gravid. Andre gange kan det være på grund af et vægttab eller et sygdomsforløb. Uanset din årsag, så hjælper vi dig med at opnå det bedste resultat. Sammen med vores store ekspertviden og trygge vejledning kan du derfor se frem til harmoniske, smukke og så naturlige bryster som muligt.

Mød vores team

På CPH Privathospital består vores team af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og står altid klar til at hjælpe dig. Din garanti for hurtig og omsorgsfuld behandling.

Gitte
Sygeplejerske
Steen Matzen
Speciallæge i plastikkirurgi
Luna
Drifts- og sygeplejechef