Brystreduktion

Alle mænd har et lille brystkirtelanlæg.
Hos langt de fleste mænd giver det ikke problemer, men af forskellige årsager kan dette lille kirtelanlæg blive stimuleret og begynde at vokse. Dette kan korrigeres med en operation og / eller fedtsugning.

Alle mænd har et lille brystkirtelanlæg. Nogle mænd vil opleve, at kirtelanlægget begynder at vokse og det kan der være forskellige årsager til. Hos de fleste mænd finder man ikke årsag til den øgede brystkirteludvikling. I puberteten er produktionen er hormoner høj og der kan ses forbigående brystudvikling, som oftest forsvinder af sig selv. Hos nogle mænd er brystudviklingen dog blivende og har kan en operation være gældende.

I forbindelse med overvægt eller store vægtudsving ser man hormonpåvirkning, som kan stimulere kirtelvævet til at vokse og give såkaldte mandebryster. Efter stort vægttab kan man også få hængende bryster. En anden og mere alvorlig årsag kan også være brug af anabolske steroider, euforiserende stoffer eller medicin, dette kan forstyrre hormonbalancen, som stimulerer kirtelvævet til at vokse.

Endelig kan det i meget sjældne tilfælde skyldes hormonproducerende knuder i testiklerne. Derfor bør din egen læge foretage en undersøgelse af hormoner i blodet og en klinisk undersøgelse af testiklerne, inden en evt. operation.

Forventninger

Brystkirteludviklingen skal være af et vist omfang, før vi kan anbefale en operation. Operation for mandlig brystudvikling kan generelt inddeles i tre typer, som varierer i omfang og dermed henvender sig til forskellige grupper.

  • Fedtsugning
  • Kombineret fedtsugning og åben kirurgi
  • Åbenkirurgi og fjernelse af overskydende hud

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet.

Det er vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Er du meget over/undervægtig, er der øget risiko for komplikationer ved bedøvelse og sårheling. Hvis dit BMI (Body Mass Index) er over 30, er det således ikke sikkert, at vi kan tilbyde dig en operation, hvis du skal i fuld bedøvelse.