Der findes en række lidelser i lænderyggen, som kan give smerter i lænden og udstrålende smerter i benene, som følge af dårlig plads til nerverne i rygmarvskanalen. Spinalstenose er en af disse tilstande.

Spinalstenose, også kaldet rygmarvsforsnævring, opstår når pladsforholdene i rygmarvskanalen bliver for snævre pga. slidgigt i ryggen – lidelsen ses derfor oftest først efter 50 års alderen. Slidforandringer i rygsøjlen udvikles langsomt og giver symptomer som smerter og/eller lammelser i benene og gangbesvær med kortere og kortere gangdistance.

Konservativ behandling kan i hjælpe lidt men ofte opnås den bedste lindring af smerterne og gangbesværet ved en operation, hvor man fjerner den del af knogle og ledbånd som trykker på nerverne.

På CPH Privathospital bliver du mødt af dedikerede speciallæger med mange års anciennitet inde for rygkirurgi. Du, som menneske og patient, vil altid være i centrum og vores speciallæger vil sammen med dig planlægge det behandlingsforløb, som passer bedst til dig.