Om pungen
Mandens pung kaldes også for scrotum. I pungen er de to testikler placeret og disse producerer sædceller. Ved sædafgang passerer sædcellerne gennem bitestiklen via sædlederen til prostata og blandes med væske fra sædblærerne, som giver optimale forhold for sædcellerne. Derudover producerer testiklerne det mandlige kønshormon testosteron.

Sygdomme i testiklerne eller i omkringliggende væv er meget almindeligt og godartede, mens ondartede tilstande forekommer i selve testiklen, men sjældent i pungen uden for testiklerne.de, men kræft i penis eller urinrør ses omend meget sjældent.

Årebrok

Et årebrok kaldes også for et varicocele. Det er en samling af snoede, udvidede blodårer ved testiklens overkant. Det føles lidt som en samling ”regnorme”. Årebrok er ufarligt og findes næsten altid kun på venstre side.

Hvad er årebrok?

Årebrok er en udvidelse af de fraførende blodkar (vener) fra testiklerne. Tilstanden minder om åreknuder på benene, hvor én af årsagerne kan være dårligt fungerende veneklapper. Årebrok kan opstå på begge sider, men overvejende på venstre side (85 %).

Hvem får årebrok?

Årebrok forekommer hos 10-20 % af voksne mænd, og er oftest helt ufarlig.

Symptomer på årebrok

  • Ofte ingen
  • Tyngdefornemmelse og ømhed
  • Hævelse af blodårer i pungen, som aftager efter hvile i liggende stilling
  • Kan medføre nedsat sædkvalitet

Undersøgelse og behandling af årebrok

Vi tilbyder undersøgelse, evt. ultralydsskanning eller CT-skanning.

Ved behov for kirurgisk behandling udføres denne med brug af operationsmikroskop i fuld bedøvelse.

Samme læge og hurtig behandling

Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i urologi. Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores urologer

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Peter Thind
Urologi
Kim Krarup
Urologi
Mikael Aagaard
Urologi
Muhammad Al-hamadani
Urologi
Læge ikke fundet
Vladimir Karas
Urologi
Mehdi Nabipour
Urologi
Læge ikke fundet