Om penis
Hos mænd løber urinrøret gennem penis. Urinrøret er længere end hos kvinden, og omkring urinrøret hos mænd ligger svulmelegemerne, som muliggør rejsning ved at disse fyldes med blod.
Længden på urinrøret udgør god beskyttelse mod bl.a. urinvejsinfektioner, hvorfor sådanne infektioner oftere ses hos kvinder.

Sygdomme i penis kan optræde i alle dele af penis svarende til urinrøret, svulmelegemerne eller huden. Oftest er sygdommene godartede, men kræft i penis eller urinrør ses omend meget sjældent.

Rejsningsproblemer

Den hyppigste årsag til svigt af rejsnings evnen er dårligt kredsløb til penis. Dårligt kredsløb, åreforkalkning kommer med alderen og af at leve livet (rygning og alkohol). Tidligere kaldtes tilstanden impotens forstået som afmægtighed, men det er ikke nødvendig at føle sig magtesløs. Der er tiltag, som kan gøres.

Hvad er rejsningsbesvær?

Rejsningsbesvær kan være relativt (nedsat potens) eller absolut (impotens). Besvær med at holde en rejsning (erektion) er et problem, der stiger med alderen.

Vidste du, at…
5 % af 40-årige mænd, 10 % af 50-årige, og op til 25 % af mænd over 65 år har rejsningsproblemer?

Hvad er de typiske årsager til rejseningsbesvær?

Udover alder er der flere andre årsager til besværet:

  • Psykologiske forhold
  • Hormonelle forhold
  • Problemer med blodcirkulationen
  • Nedsat nervefunktion eller konkurrerende nervesygdom
  • Bivirkning til medicin

Ofte ses sammenfald af flere årsager og ikke kun enkeltstående årsag.

Undersøgelse og behandling

Vi tilbyder undersøgelse, evt. med røntgenundersøgelse og behandling. Behandlingsmulighederne er mange, og kun sjældent er der indikation for kirurgi.

Samme læge og hurtig behandling

Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i urologi. Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores urologer

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Peter Thind
Urologi
Kim Krarup
Urologi
Mikael Aagaard
Urologi
Muhammad Al-hamadani
Urologi
Læge ikke fundet
Vladimir Karas
Urologi
Mehdi Nabipour
Urologi
Læge ikke fundet