Om penis
Hos mænd løber urinrøret gennem penis. Urinrøret er længere end hos kvinden, og omkring urinrøret hos mænd ligger svulmelegemerne, som muliggør rejsning ved at disse fyldes med blod.
Længden på urinrøret udgør god beskyttelse mod bl.a. urinvejsinfektioner, hvorfor sådanne infektioner oftere ses hos kvinder.

Sygdomme i penis kan optræde i alle dele af penis svarende til urinrøret, svulmelegemerne eller huden. Oftest er sygdommene godartede, men kræft i penis eller urinrør ses omend meget sjældent.

Skæv penis

Medfødt krumning er sjælden og forekommer hos ca. 1 %. Peyronies sygdom forekommer hos op til 9 %. Forekomsten stiger med alderen.

Hvad er krumning af penis?

Krumning af penis ses ved rejsning og kan give kosmetiske og funktionelle gener. På grund af krumningen kaldes tilstanden også i daglig tale “krummerik”, og kan være medfødt eller erhvervet. Erhvervet tilstand kaldes også Peyronies sygdom – eller Induratio penis plastica –  som er en betændelsestilstand, der opstår i svulmelegemernes kapsel.

Symptomer

Symptomer på krumning af penis, som enten kun ses eller er værst ved erektion:

  • Ved medfødt tilstand, er der ofte kosmetiske klager, men ved kraftig krumning kan samleje vanskeliggøres
  • Peyronies sygdom kan give øm pladeformet knude i svulmelegemets kapsel
  • Krumning af penis kan være så svær, at samleje vanskeliggøres
  • Timeglaskonfiguration
  • Rejsningsbesvær

Undersøgelse og behandling

Vi tilbyder undersøgelse og kirurgisk behandling. Operation kan foregå i enten lokal eller fuld bedøvelse.

Samme læge og hurtig behandling

Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i urologi. Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores urologer

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Peter Thind
Urologi
Kim Krarup
Urologi
Mikael Aagaard
Urologi
Muhammad Al-hamadani
Urologi
Læge ikke fundet
Vladimir Karas
Urologi
Mehdi Nabipour
Urologi
Læge ikke fundet