Om pungen
Mandens pung kaldes også for scrotum. I pungen er de to testikler placeret og disse producerer sædceller. Ved sædafgang passerer sædcellerne gennem bitestiklen via sædlederen til prostata og blandes med væske fra sædblærerne, som giver optimale forhold for sædcellerne. Derudover producerer testiklerne det mandlige kønshormon testosteron.

Sygdomme i testiklerne eller i omkringliggende væv er meget almindeligt og godartede, mens ondartede tilstande forekommer i selve testiklen, men sjældent i pungen uden for testiklerne.de, men kræft i penis eller urinrør ses omend meget sjældent.

Sterilisation af mænd

Sterilisation udføres når der er et ønske om at opnå en permanent svangerskabsforebyggelse. Sterilisation hos mænd er et lille indgreb, der ikke påvirker den normale seksuelle aktivitet. Det vil sige, at manden efter indgrebet får uændret udløsning og uændret lyst til seksuelt samvær og uændret evne til at opnå rejsning

Hvad er sterilisation?

Sterilisation tilbydes mænd som svangerskabsforebyggelse ved fjernelse af et lille stykke af sædstrengen på begge sider, således at passagen for sæd afbrydes. Ved sterilisation oplever mindre end 1 % svigt af behandlingen, og er derfor én af de mest sikre svangerskabsforebyggende tiltag. Komplikationerne efter sterilisation er desuden ganske sjældne.

Hvordan foregår behandlingen?

Vi tilbyder eventuel forundersøgelse, og operation i lokal bedøvelse. Indgrebet kan tilbydes i fuld bedøvelse, hvis der er udtalt ømhed af testikler eller anden årsag, men for de fleste er det tilstrækkeligt med lokalbedøvelse. Sædprøve 3 måneder efter indgrebet til kontrol af operationsresultatet, afleveres og analyseres via egen læge.

Du skal have fået information fra din læge og have underskrevet den blanket, som din læge har givet dig. Medbring blanketten ved operationen.

Samme læge og hurtig behandling

Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i urologi. Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores urologer

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Peter Thind
Urologi
Kim Krarup
Urologi
Mikael Aagaard
Urologi
Muhammad Al-hamadani
Urologi
Læge ikke fundet
Vladimir Karas
Urologi
Mehdi Nabipour
Urologi
Læge ikke fundet