Om urinveje
Urinvejene kan rammes af en lang række sygdomme fra tilfælde af blærebetændelse, smertetilstande i flankerne eller vandladningssymptomer til mere alvorlige kræftsygdomme.

Sygdomme i urinvejene varetages oftest af det kirurgiske urologiske speciale, og nyresygdomme overvejende af det medicinske nefrologiske speciale.

Urinvejsinfektion, og let nedsat nyrefunktion, kan ofte behandles via egen læge, men ved mere komplicerede tilstande er der behov for undersøgelser og behandlinger foretaget ved specialist, herunder sygdomme i prostata.

Urinrørsforsnævring (Uretrastriktur)

Urinrørsforsnævring kan symptomatisk være svært at skelne fra vandladningsproblemer, som ses ved prostataproblemer, idet symptomerne ligner hinanden. Ofte optræder symptomer på urinrørsforsnævring tidligere i mandens liv. Urinrørsforsnævring forekommer meget sjældent hos kvinder.

Hvad er urinrørsforsnævring?

Urinrørsforsnævring kan opstå i den forreste eller bageste del af urinrøret. Indsnævringen i urinrøret skyldes arvævsdannelse, som opstår efter enten infektion, direkte skade mod urinrøret, eller efter tidligere behandling med kateter el.lign. gennem urinrøret. Årsagen kan også være ukendt.

Symptomer på urinrørsforsnævring

  • Langsom strålekraft
  • Generelle vandladningsklager som ved forstørret prostata eller blærebetændelser
  • blod i urinen

Undersøgelse og behandling

Vi kan tilbyde undersøgelse med henblik på at vurdere forsnævringens betydning for vandladningsklagerne. Undersøgelserne inkluderer udfyldelse af væske- og vandladningsskema, en vandladningsprøve med måling af rest urin i blæren ved ultralyd, kikkert-undersøgelse af blæren (cystoskopi), og evt. røntgenundersøgelse.

Behandling spænder over rådgivning (blæretræning), medicinsk behandling, eller kirurgisk behandling ved prostatabesvær.

Samme læge og hurtig behandling

Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i urologi. Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores urologer

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Peter Thind
Urologi
Kim Krarup
Urologi
Mikael Aagaard
Urologi
Muhammad Al-hamadani
Urologi
Læge ikke fundet
Vladimir Karas
Urologi
Mehdi Nabipour
Urologi
Læge ikke fundet