Om pungen
Mandens pung kaldes også for scrotum. I pungen er de to testikler placeret og disse producerer sædceller. Ved sædafgang passerer sædcellerne gennem bitestiklen via sædlederen til prostata og blandes med væske fra sædblærerne, som giver optimale forhold for sædcellerne. Derudover producerer testiklerne det mandlige kønshormon testosteron.

Sygdomme i testiklerne eller i omkringliggende væv er meget almindeligt og godartede, mens ondartede tilstande forekommer i selve testiklen, men sjældent i pungen uden for testiklerne.de, men kræft i penis eller urinrør ses omend meget sjældent.

Vandbrok

Et vandbrok føles som en glat og rund, ”gummiboldagtig” knude på testiklens plads. Det er ikke farligt og sjældent er der direkte smerter, men hos nogen kan de blive så store, at det kan give smerter og hævelse i pungen.

Hvad er vandbrok?

Under normale forhold er der en lille væskemængde i hinderne omkring testiklen. Vandbrok er en tilstand med øget væskemængde medførende gener. Årsagen til vandbrok kan være efter tidligere infektion, men er oftest ukendt.

Vandbrok kan forekomme i alle aldre. Dog ses det hyppigst hos små drenge og ældre mænd

Symptomer på vandbrok

  • Øget fylde i pungen
  • Ubehag, men sjældent smerter
  • Kan ved voldsom hævelse give problemer ved vandladning

Undersøgelse og behandling

Vi tilbyder undersøgelse, evt. ultralydsskanning og kirurgisk behandling i enten lokal eller fuld bedøvelse.

Samme læge og hurtig behandling

Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i urologi. Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores urologer

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Peter Thind
Urologi
Kim Krarup
Urologi
Mikael Aagaard
Urologi
Muhammad Al-hamadani
Urologi
Læge ikke fundet
Vladimir Karas
Urologi
Mehdi Nabipour
Urologi
Læge ikke fundet