Allergi

Mange mennesker har en eller anden form for allergi i mere eller mindre grad. Der kan være mange grunde til at man udvikler allergi. Har du udviklet symptomer på allergi, bør du ses af en speciallæge i allergi. Vores speciallæger er klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du selv betaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti

Hvad er allergi?

Allergi er overfølsomhed over for et stof, som andre mennesker godt kan tåle. Hyppigst ser vi allergi overfor pollen, husstøvmider, hudskæl/hår fra kæledyr, skimmelsvamp og fødevarer. Det er ikke stoffer vores krop normalt bør reagere på, men kroppens immunforsvar begynder at kæmpe imod og der opstår en allergisk reaktion, når man udsættes for det stof vi ikke tåler.

Hvilke typer af allergi findes der?

Der findes mange forskellige typer allergi med de hyppigste allergityper er:

  • Kontaktallergier
  • Levnedsmiddelallergi eller madallergi
  • Luftvejsallergi

De fire største allergifremkaldende stoffer i luften er husstøvmider, pollen, kæledyrenes hudskæl og skimmelsvampe i naturen. Nogle mennesker får nælder (kontaktallergi) ved berøring af f.eks. fisk.

Hvilke symptomer er der på allergi?

Overfølsomhedsreaktionen opstår hver gang man udsættes for allergenet. Reaktionen afhænger af allergitypen og det vil være forskelligt hvor voldsomt man reagerer på allergenet. Symptomerne kan fx være astma, høfeber, nældefeber eller udslæt.

Hvordan undersøges man for allergi?

På CPH Privathospital udreder vi kun kontaktallergi og luftvejsallergi og ikke fødevareallergi. Udredningen bestå af en eller flere undersøgelser som priktest, hudprøver og blod prøver. Hvis du har gener fra lungerne, vil vi også foretage forskellige lungeundersøgelser.

Hvordan behandler man allergi?

I første række skal du undgå det du ikke kan tåle i videst muligt omfang. Medicinsk behandling vil afhjælpe symptomerne. Speciallægen vil nøje informere dig om behandlingsmulighederne.

Mød vores læger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Mogens Kappel
Lungemedicin
Joakim Bendel
Lungemedicin