Astma kan være arveligt, men det kan også udvikle sig efter irritation af luftv ejene. Har du udviklet symptomer på astma, bør du ses af en speciallæge i lungem edicin og vores speciallæger er klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige d iagnose, uanset om du selv betaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti

Symptomer på astma

Astma er en kronisk betændelsestilstand i lungerne, som får luftvejene til at svulme op og det bliver svært at trække vejret. Man får åndenød, hoste, pibende vejrtrækning eller trykken for brystet.

Undersøgelse

Speciallægen gennemgår din sygehistorie med dig. Der foretages forskellige lungeundersøgelser kaldet spirometri, peakflow målinger, evt. røntgen af brystkassen, priktest eller blodprøver. Kontrolleret provokationstest kan være nødvendigt.

Behandling

Hos langt de fleste kan astma behandles med medicin. Vores specialuddannede lungesygeplejesker vil nøje instruere dig i korrekt anvendelse af inhalationsmedicin. Speciallægen vil nøje informere dig om behandlingsmulighederne.