Tæthed i næsen

Tæthed i næsen kan være meget generede og kan forårsage tunghed i hovedet, dårlig nattesøvn, uoplagthed samt åndenød ved fysisk aktivitet.

På CPH Privathospital ser vi mange med tæt næse – og i langt de fleste tilfælde kan man heldigvis gøre noget ved det.

De mest almindelige årsager kan være forkølelse eller øvrig infektion i næsen, eller det kan skyldes allergi eventuelt med polypper i næsen. Men der kan også være tale om skævhed inde i næsen eller et sår i næsen, som årsag til dårlig luftpassage i næsen.

Har du gener i mere end 3 uger, bør du få din næse undersøgt hos en øre-næse-halsspecialist.

Typiske årsager til tæt næse

De mest almindelige årsager kan være forkølelse eller øvrig infektion i næsen, eller det kan skyldes allergi eventuelt med polypper i næsen. Der kan også være tale om skævhed inde i næsen eller et sår i næsen som årsag til dårlig luftpassage i næsen. Hvis generne står på længere end 3 uger, bør man få sin næse undersøgt hos øre-næse-halsspecialist.

Symptomer på tæt næse

  • Dårlig luftpassage i næsen
  • Skorper i næsen
  • Sår i næsen
  • Næse der løber
  • Tørhed i halsen på grund af tæthed i næsen 
  • Snorken på grund af tæthed i næsen
  • Nedsat lugtesans

Undersøgelse

Vi tilbyder dig en konsultation i vores øre-næse-hals ambulatorium med gennemgang af dine gener samt en undersøgelse af dine ører, næse og hals. Din næse vil blive undersøgt med et fiberskop, og hvis en CT scanning af dine næse er nødvendig, kan vi også tilbyde det. Såfremt det er nødvendigt at tage en prøve af næseslimhinden, tilbydes dette også. 

Behandling

Ud fra dine symptomer og konklusionen af undersøgelsen, vil vi vejlede dig i, hvad der kan gøres.  Der kan blive tale om medicinsk behandling med næsespray på recept, antibiotikabehandling eller eventuelt operation for at genoprette luftpassagen i din næse. 

Samme læge og hurtig behandling

Uanset om symptomerne er opstået akut eller er af længerevarende karakter, bør du ses af en speciallæge i øre-næse-hals. Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores læger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Malene Kirchmann
Øre-næse-hals
Claudia Becker
Øre-næse-hals