Frossen skulder

Man ser typisk en frossen skulder hos de 40-60-årige, hyppigere hos kvinder end mænd. Årsagen er ofte ukendt, fraset de tilfælde hvor der er ledskred eller brud på skulderen

Hvad er frossen skulder?

Frossen skulder er en lidelse i skulderens ledkapsel, som medfører bevægeindskrænkning og smerter i skulderregionen. Ledkapslen skrumper langsomt ind og kan ikke producere ledvæske. Lidelsen kan opstå spontant eller som følge af en skade eller komplikation til operation.

Symptomer på frossen skulder

  • Smerter og bevægeindskrænkning
  • Stivhed af skulderen med aftagende smerter

Behandling af frossen skulder

En frossen skulder kan i langt de fleste tilfælde behandles uden operation. Behandlingen består af smertestillende medicin, blokader med binyrebarkhormon i skulderleddet, begrænsning i de fysiske aktiviteter på arbejde og i fritid i en lang periode. Forløbet af ofte langvarigt, men der er gode resultater uden operation.  
 
Efter et langvarigt forløb vil patienten ofte opleve permanent nedsat bevægelighed, og dette er uanset om du bliver opereret eller ej. Når du er smertefri kan du påbegynde træning.  
 
Du kan læse mere om operation af frossen skulder her

Tryg og hurtig afklaring

På CPH Privathospital har vi specialister i skulderkirurgi. De anvender kun de mest skånsomme teknikker, som giver færre smerter efter operationen, mindre ar, hurtigere genoptræning og bedre resultater. Kontakt os i dag for hurtig afklaring.

Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores ortopædkirurger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Jesper Bildsø
Ortopædkirurgi
Søren Winge
Ortopædkirurgi
Allan Ibsen Sørensen
Ortopædkirurgi
Peter Basse
Ortopædkirurgi
Jens Nørgård
Ortopædkirurgi
Rasmus Mikkelsen
Ortopædkirurgi