Dobbelthage/kalkunhage

Fjern din kalkunhage eller dobbelthage med en operation, hvor overskydende hud og fedt fjernes, og vævet strammes op.

Dobbelthage opstår med alderen når huden mister sin elasticitet og bliver slap, som giver en ekstra fold under hagen. Det kan også ses hos yngre, hvor der ofte samtidigt er en mindre fedtansamling, som medvirker til indtrykket af en dobbelthage.

Hvad er en kalkunhage?

Ved en kalkunhage forstås løs hud på forsiden af halsen, således at den løse hud nærmest hænger som en eller to strenge. Ved en operation for kalkunhage foretages en opstramning af huden på forsiden af halsen, hvor noget af huden fjernes, og muskulaturen samtidig strammes op.

Hvad er dobbelthage?

Ved en dobbelthage forstås et fedtholdigt parti på forsiden af halsen, som buler ud, således at det ligner en ekstra hage.

Er du ung, kan en dobbelthage ofte fjernes med en fedtsugning alene. Hos ældre personer må man kombinere en fedtsugning med en hudopstramning, hvor overskydende hud og fedt fjernes, og vævet strammes op.

Forundersøgelse

Før du beslutter dig for behandling af dobbelthage og kalkunhage, skal du nøje overveje dine forventninger og diskutere dem med plastikkirurgen. Ved forundersøgelse vil kirurgen vurdere dit ansigt, før I sammen planlægger din operation.

Du er velkommen til at tage en pårørende med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. Det er vigtigt, at du får stillet alle de spørgsmål, som du måtte have, så du får det bedste grundlag at træffe din beslutning på. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen. Opstår der spørgsmål i denne periode, som du gerne vil have besvaret, kan du altid ringe til os.

Forventninger

Med alderen mister huden sin elasticitet og nogle vil opleve at få en såkaldt kalkunhage, som er løs hud på forsiden af halsen. Dobbelthage er et fedtholdigt parti på forsiden af halsen, som buler ud og ligner en ekstra hage. 

Har du fysiske og/eller kosmetiske gener på grund af løs hud eller dobbelt hage kan hjælpes med en operation, hvor overskydende hud og fedt fjernes, og vævet strammes op.

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker. 

Operationen

Hvad end du skal operares for kalkunhage/dobbelthage foregår det normalt i lokalbedøvelse og tager typisk 1 time.

Operation (kalkunhage)

Operationen tager 1-2 timer i fuld bedøvelse. Ved operation for kalkunhage foretages en opstramning af huden på forsiden af halsen, hvor noget af huden fjernes. Dette sker enten ved at lave et 2-3 cm langt tværgående snit under hagen eller ved at fjerne et lodret elipseformet hudstykke under hagen, hvorefter huden lukkes i et siksak mønster for at undgå hud stramning. Ved begge teknikker strammes muskulaturen op.

Operation (dobbelthage)

Operationen tager 1-1½ time i fuld bedøvelse. En dobbelthage hos yngre patienter kan behandles med en fedtsugning alene. Hos ældre personer må man kombinere en fedtsugning med en hudopstramning. En fedtsugning foregår gennem et par små snit på halsen. Der kan i sjældne tilfælde forekomme blødning under operationen, og plastikkirurgen vil i dette tilfælde lægge dræn (en lille plastikslange) ud gennem huden for at lede evt. blod væk fra såret. Der sys med selvopløselige tråde eller tråde som skal fjernes. Korrektion af kalkun hage kan kombineres med en fedtsugning, hvis det skønnes nødvendigt.

Får man smerter efter operation af kalkunhage eller dobbelthage?

Der må forventes smerter det første døgn efter operationen, og det kan føles ubehagelige at ligge på siden de første uger. Et gram panodil eller andet mildt smertestillende efter anvisning af kirurgen vil være tilrådeligt. Har du behov for stærkere smertestillende aftales dette med kirurgen. 

Der kan være hævelse i 1-2 uger efter operationen. 

Få en tryg og professionel efterbehandling

Hos CPH Privathospital fokuserer vi på harmoniske resultater, tryghed og høj faglig ekspertise. Det gælder både før, under og efter din plastikkirurgiske operation. Som et professionelt privathospital værner vi nemlig om den gode patientoplevelse. Her er der ingen hurtig kirurgi eller nemme løsninger. Alle medarbejdere arbejder således efter høje og ens standarder. Så får du en tryg oplevelse fra start til slut.

Blandt andet ringer vi til dig dagen efter operationen for at høre, hvordan du har det. Efter cirka 10 til 14 dage bliver du også kaldt ind til efterkontrol hos os. Ved din kontrol får du også information om, hvordan du bør forholde dig i forhold til motion, aktiviteter og lignende. Målet er, at du bliver mest mulig tilfreds med operationen og resultatet. Læs mere om vores engagerede team, der har dit behov i fokus.

Mød vores team

På CPH Privathospital består vores team af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og står altid klar til at hjælpe dig. Din garanti for hurtig og omsorgsfuld behandling.

Gitte
Sygeplejerske
Steen Matzen
Speciallæge i plastikkirurgi
Luna
Drifts- og sygeplejechef