Brystforstørrende operation/BFO med brystimplantater

Brystforstørrelse med implantat er en mulighed for dig som ønsker at få dine bryster igen efter graviditet, amning eller sygdom eller for at få den krop du måske altid har ønsket dig. En brystforstørrende operation (BFO) kan være medvirkende til at give dig mere selvtillid og et øget selvværd.

Hvorfor skal du vælge en brystforstørrelse med implantater?

Inden du tager endelig stilling til den videre behandling, vil du altid komme til en forundersøgelse hvor plastikkirurgen undersøger dig og taler med dig om dine forventninger. Til samtalen er der god tid til at i kan tale forløbet igennem og du kan stille spørgsmål, så i sammen finder frem til den rigtige løsning, så dine forventninger bliver indfriet.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at foretage et brystløft inden eller samtidigt med den brystforstørrende operation. I sådanne tilfælde vil plastikkirurgen tale med dig om dette.

At få opereret sine bryster er en vigtig og stor beslutning, som kræver god og kyndig rådgivning samt tid til omtanke. Som med al kirurgi tages beslutningen i samråd med plastikkirurgen ud fra dine ønsker og forventninger.

Der kan være mange personlige grunde til at ønske sig en brystforstørrende operation:

  • Oplevelsen af at brysterne er for små i forhold til resten kroppen eller at du ganske enkelt ønsker dig større bryster.
  • Med tiden kan brysterne blive mindre og begynde at hænge mere, dette kan forværres efter vægttab, fødsler og amning.
  • Drømmer om større bryster
  • Endelig kan en forskel på brysternes størrelse være årsag til, at man ønsker korrektion.

Du ved hvordan du gerne vil se ud og opleves, vi kan hjælpe og vejlede dig sikkert derhen. Vi er med dig på hele rejsen, både før, under og efter operationen.

Om implantatet

På CPH Privathospital bruger vi de anerkendte Mentor-implantater. Mentor brystimplantater er en del af Johnson & Johnson-familien. CPG og Siltex implantater blev introduceret i 2001, og er sidenhen blevet brugt i over 100 lande. Mentor fås som teksturerede og glatte brystimplantater samt runde eller anatomiske brystimplantater (dråbeformede).

Adgange med mentor implantater – brystvorte eller armhule

Ved valg af Mentor-implantater kan man opereres via brystfolden, brystvorten eller armhulen. Arrene er normalt i størrelsen 4,5-5cm.

Du kan få implantaterne med forskellige bløde og skærefaste geltyper. På CPH Privathospital bruger vi både bløde og skærefaste Mentor-implantater. Valget af geltype afhænger af dit bryst og dine ønsker – plastikkirurgen vil informere dig om begge typer, så du har det bedste udgangspunkt for at vælge.

Mentors størrelser fås til kvinder i størrelse fra 100 ml. til 800 ml. Mentor er CE- og FDA-godkendte implantater. Implantaterne har livsvarig garanti ved lækage (dvs. Mentor erstatter selve implantatet) og giver et tilskud til operationen ved lækage indenfor 10 år. De har ligeledes livslang erstatning af implantatet ved kapselgrad 3 og 4, men ikke af operationsomkostninger.

Kapseldannelse, ripling og ruptur

Implantaterne har en ruptur rate på 1-2%. Implantaterne er 85% silikonefyldte, hvilket kan give en tendens til ripling, dvs. folddannelse under huden. Der er 5% risiko for kapseldannelse ved implantaterne.

Ønsker du mere information omkring brystforstørrende operation med implantater, kan du læse vores patientinformation her. I denne information kan du bl.a. læse om hvilke forholdsregler du skal tage før og efter operationen, smerter, bivirkninger, amning og meget andet.

Vi er hos dig hele vejen igennem

Er du nervøs for operationen, usikker på om behandlingen er noget for dig eller noget helt tredje? Til forundersøgelsen er du velkommen til at stille alle dine spørgsmål til vores dygtige eksperter. Vi anbefaler, at du har en nær ven, partner eller familiemedlem med til samtalen, da det er mange informationer at forholde sig til. På den måde kan du få en god og professionel rådgivning, der hjælper dig med at træffe den helt rigtige beslutning.

Mød vores team

På CPH Privathospital består vores team af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og står altid klar til at hjælpe dig. Din garanti for hurtig og omsorgsfuld behandling.

Birgitte
Sygeplejerske
Steen Matzen
Speciallæge i plastikkirurgi
Luna
Drifts- og sygeplejechef