Hvordan bliver dine ar efter BFO?

Du vil stort set altid få ar efter brystforstørrende operation (BFO). Hvor tydeligt arrene bliver, afhænger af flere faktorer, som du bør være opmærksom på. Hos CPH Privathospital er vi naturligvis omhyggelige, så du får så små og usynlige ar som muligt. Læs mere her og følg vores gode råd og vejledning, så du får det pæneste resultat samt bliver mest muligt tilfreds.

Hvordan heler mine ar efter BFO?

Hos CPH Privathospital har vi stor ekspertviden med alle former for brystoperationer – også BFO. Fælles for vores operationer er, at du får harmoniske, smukke og så naturlige bryster som muligt. Vi er nemlig et privathospital, der hverken ønsker hurtig kirurgi eller nemme løsninger. Tværtimod er dine behov, ønsker og forventninger i fokus. Alle medarbejdere arbejder således efter høje og ens standarder, så du får tryg behandling.

Ved en brystforstørrende operation lægger vi lokalbedøvelse i sårene, når operationen er færdig. Bagefter syr vi sårene med selvopløselige tråde for til sidst at sætte tape (micropore) hen over. I starten vil der være en periode, hvor dine bryster er spændte og ømme, mens såret heler. Her er det vigtigt, at du ikke ligger i sengen hele dagen, men går rolige ture og får hvilet dig indimellem. 

Efter 10-14 dage kommer du til en opfølgning hos en sygeplejerske. Tapen bliver taget af, og vi ser sårene/arrene. Her vil du også have lejlighed til at stille spørgsmål. Vi anbefaler, at du bruger tape over arrene de første tre måneder efter operationen, hvor du skifter tape en gang om ugen. Sørg for at belaste dine brystmuskler mindst mulig, og start langsomt op med anstrengende sport samt udstrækning. Den beskadigede hud er nemlig meget følsom.

Er du i det mindste tvivl om smerter, ar eller andet ved operationen, så kontakt os endelig her.

Hvor synlige bliver arrene efter BFO?

Der vil altid komme ar efter en brystforstørrende operation. Hos os kan du heldigvis være tryg ved, at vi altid gør sårene så små, som det er muligt, og syr dem pænt sammen takket være mange års erfaring med brystforstørrende operationer. Det giver dig ar ned på 3-5 cm. Har du fået lavet BFO med implantater, kan arrene blive længere, desto større og fastere er implantaterne.

Hos CPH Privathospital kan du vælge mellem to forskellige slags BFO: med eget fedt eller implantater. Vælger du en BFO med eget fedt, skal du ofte blive opereret to gange; til gengæld bliver arrene næsten usynlige. Ved BFO med implantater bruger vi de anerkendte, bløde og skærefaste Mentor-implantater. Her kan du blive opereret via brystfolden, brystvorten eller armhulen. Arrene er normalt i størrelsen 4,5-5 cm. 

Ved begge operationer kan dine ar være lyserøde og hævede i et halvt eller helt år. Her er det vigtigt, at du ikke udsætter dine ar/sår for direkte sol det første års tid, da det kan gøre arrene mere synlige. Med tiden bliver de ofte smalle og lyse, men du kan også opleve, at dine ar bliver brede og mørkt pigmenterede. Ar, der ligger i brystvorten, er mindre synlige end ar, der ligger i brystfolden.

Sådan kan du pleje dine ar efter BFO
Vil du gerne hjælpe din hud med at hele bedst muligt? Så anbefaler vi blandt andet, at du ikke udsætter dine ar for ekstreme temperaturer og direkte sollys. Anvend altid en god solcreme med høj solfaktor på arret. Undgå ligeledes tætsiddende tøj og stramme BH-bøjler de første tre måneder, da det kan irritere og forværre arvævet. Læs mere her for at blive klogere på, hvad du må lave af aktiviteter efter en brystforstørrende operation.

Hvordan dit ar udvikler sig, afhænger af flere faktorer. Både alder, arrets placering og visse genetiske faktorer er med til at påvirke ardannelsen. For at gøre arrene så usynlige som muligt, bør du følge vores anbefalinger. Ligeledes kan du anvende en E-vitamin salve, Bio-oil eller en silikonegel, der beskytter huden mod ydre belastninger og skader. Vent til at gelen er tørret helt ind, før du påfører din solcreme. Her er det også vigtigt, at såret er helet og huden intakt, før du begynder. 

Kort fortalt kan du pleje dine sår og ar efter BFO ved at:
1. Undgå bøjle- og push-up BH’er i de første tre måneder

2. Smøre arret med en god solcreme med høj faktor – hele året

3. Beskytte sårskorpen med lidt rent gaze og god hygiejne.

4. Undgå ekstreme temperaturer – både kolde og varme

5. Bruge plejeprodukter til at smøre dine ar, når huden er helet

Ved at overholde vores anbefalinger kan du dermed få det pæneste resultat efter BFO. Hos CPH Privathospital lever vi af den gode patientoplevelse, og derfor er vi altid interesseret i at få en tilbagemelding om din behandling, hvad enten det er ris eller ros. Flere gange årligt laver vores hospital egne undersøgelser af kundetilfredshed. Resultaterne kan du se lige her

Mød vores team

På CPH Privathospital består vores team af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og står altid klar til at hjælpe dig. Din garanti for hurtig og omsorgsfuld behandling.

Gitte
Sygeplejerske
Steen Matzen
Speciallæge i plastikkirurgi
Kamilla
Sygeplejerske