Smerter efter BFO

Når du får lavet en brystforstørrende operation, er det næsten uundgåeligt, at du ikke vil opleve smerter efter operationen. Det er helt normalt, og du vil også blive tilbudt en eller flere kontroller. Har du generende smerter, så gør personalet opmærksom på problemet, hvis det ikke bliver bedre. På denne side kan du få mere information om smerter efter BFO, og hvordan du bør forholde dig.

Hvorfor får jeg smerter efter min BFO?

Efter alle operative indgreb er det helt naturligt, at du oplever smerter. Det gælder også en brystforstørrende operation (BFO). De små føle- og smertenerver i området er nemlig blevet påvirket af kirurgien. I selve vævet omkring brysterne reagerer kroppen også med alarm og inflammation, som er en naturlig start på helingsprocessen. Bliver du utryg ved dine smerter, bør du altid tage fat i os.

Ved både en BFO med eget fedt og BFO med implantater opererer vi enten via brystfolden, brystvorten eller armhulen. Det betyder også, at vi er nødt til at overskære dine små hudnerver. Det er helt normalt. Enten er nerverne så små, at det ikke påvirker din følesans omkring brysterne. Andre gange kan du i nogle uger til måneder have nedsat eller ophævet følesans. Derfor oplever mange kvinder også, at deres bryster er ømme i en vis periode.

Smerter ved en BFO er helt individuelt. Måske har du taget smertestillende tabletter de første par dage og er klar til at arbejde igen efter en uge. Andre gange kan du have ondt i tre-fire uger efter operationen, før du er klar igen. Mindre former for smerter efter BFO er faktisk noget, vi forventer. Men vi forventer også, at dine smerter forsvinder igen inden for nogle få dage eller uger. Sker det ikke, skal du ringe til os med det samme.

Hvor længe varer mine smerter efter BFO?

Det er helt almindeligt, at dine bryster kan være spændte og ømme 1-2 uger efter en brystforstørrende operation. Vi udleverer smertestillende tabletter til dig, så du kan dæmpe ømheden til de første dage. I de fleste tilfælde er smerterne væk efter cirka fem dage, men du kan også opleve en brændende fornemmelse eller et jag op imod armhulen i længere tid.

Langt de fleste kvinder vælger at få et implantat ind under brystmusklen (for at undgå, at man kan se konturen af implantatet), og det skal din krop lige vænne sig til. Derfor kan det godt stramme eller presse ved brysterne. Ligeledes kan du opleve overfølsomme brystvorter, om det er BFO med eget fedt eller BFO med implantat. Tag en snak med os, hvad du kan bruge af plejeprodukt for at mindske følsomheden.

For at holde smerterne nede ved et minimum, bør du tage den med ro den første uges tid. Du bør også undgå tungere løft end to kg pr. arm i løbet af den første måned. Det samme gælder store armbevægelser og anstrengende aktiviteter. På den måde kan dine sår bedre hele. Dog anbefaler vi, at du går nogle afslappende ture en gang imellem for at holde kroppen i gang. Se flere forholdsregler her, som du bør være opmærksom på.

Få tryg og professionel efterbehandling

Hos CPH Privathospital fokuserer vi på harmoniske resultater, tryghed og høj faglig ekspertise. Det gælder både før, under og efter din brystforstørrende operation. Som et professionelt privathospital værner vi nemlig om den gode patientoplevelse. Her er der ingen hurtig kirurgi eller nemme løsninger. Alle medarbejdere arbejder således efter høje og ens standarder. Så får du en tryg oplevelse fra start til slut.

Blandt andet ringer vi til dig på dagen efter operationen for at høre, hvordan du har det. Efter cirka 10 til 14 dage bliver du så kaldt ind til efterkontrol hos os. Ved din kontrol får du også information om, hvordan du bør forholde dig i forhold til motion, aktiviteter og lignende. Målet er, at du bliver mest mulig tilfreds med operationen og resultatet. Læs mere om vores engagerede team, der har dit behov i fokus.

Mød vores team

På CPH Privathospital består vores team af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og står altid klar til at hjælpe dig. Din garanti for hurtig og omsorgsfuld behandling.

Gitte
Sygeplejerske
Steen Matzen
Speciallæge i plastikkirurgi
Luna
Drifts- og sygeplejechef