Fjernelse af hudtumorer

Hudforandringer (modermærke/hudtumor) kan forekomme alle steder på kroppen. På CPH Privathospital fjerner vi modermærker eller hudforandringer kirurgisk, som enten skæmmer eller generer dig. Alle vores plastikkirurger er specialister i, at vurdere hudtumorer og afgøre om problemet alene er kosmetisk eller om forandringen er ondartet.

Har der tidligere været mistanke om modermærkekræft, kan det efterfølgende blive nødvendigt med en kosmetisk korrektion, selvom der er kommet et godartet svar. Dette skyldes, at den primære fjernelse af hudtumoren udføres uden hensyntagen til det kosmetiske resultat, da fjernelsen skal følge gældende retningslinjer. Disse retningslinjer tager ikke altid hensyn til det kosmetiske aspekt.

Forundersøgelse

Forud for operationen vil du komme ind til en forundersøgelse hos en af vores specialister i plastikkirurgi. Vi anbefaler altid, at du læser denne patientvejledning igennem og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen. Derudover anbefaler vi også at du tager en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg under hele forløbet.

Til selve forundersøgelsen vil vores plastikkirurg undersøge din(e) hudfordring(er). I taler om gener, forventninger, bekymringer og ønsker – og ud fra dette vil vores speciallæge vurdere, hvad vi vil anbefale i din situation. Vi beslutter sammen om en operation er det, som skal til for at hjælpe dig. Du vil også til forundersøgelsen blive grundigt orienteret om indgrebet, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Om Steen Matzen – Speciallæge i plastikkirurgi og mere end 20 års erfaring
Steen Matzen har opnået  en bred erfaring inden for plastikkirurgi, efter han blev speciallæge i 1997. Han har altid en videnskabelig tilgang til sit arbejde og tilbyder behandlinger inden for områder, hvor han har stor ekspertise og som imødekommer patienternes ønsker om sikkerhed og kvalitet. Hans værdifulde erfaring kommer bl.a. fra hans arbejde Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor han har fungeret som sagkyndig rådgiver inden for plastikkirurgi, herunder kosmetisk kirurgi, i hele 16 år indtil 2021.

Steen har aktivt deltaget i talrige kurser og kongresser både nationalt og internationalt for at holde sig opdateret om de nyeste tendenser inden for plastikkirurgi. Han sætter stor pris på at have en god og omsorgsfuld kontakt med sine patienter, der kan stole på, at de får en plastikkirurg, der udfører operationer med fokus på selv de mindste detaljer. 

Betænkningstid

Forundersøgelsen hos plastikkirurgen er naturligvis uforpligtende. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde, og du kan gå hjem og overveje situationen, før du beslutter, om du ønsker operationen.

I tilfælde af, at der er mistanke om en ondartet hudforandring vil vi sammen finde en operationstid så hurtigt som muligt.

Forventninger

Efter operationen sender vi altid den fjernede hud til nærmere undersøgelse under mikroskop, hvor det endeligt kan afgøres, om der er tale om et godartet eller ondartet element. Skulle der være tale om hudkræft, særligt modermærkekræft, kan der blive tale om videre behandling på en plastikkirurgisk afdeling på et offentligt hospital.  

Vi gør opmærksom på at kosmetisk kirurgi ikke er varigt. Kroppens naturlige aldringsprocesser fortsætter og vil med tiden ændre resultatet fordi huden med tiden bliver mere slap og eftergivende. Det er dog meget individuelt, hvor hurtigt kroppen ældes. Det afhænger bl.a. af arvelige faktorer, solpåvirkning, livsstil herunder rygning mv. Derudover er det også vigtigt at huske, at operationen altid vil være forbundet med en vis risiko for komplikationer (se sidst i folderen), og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker.

Før operationen – forberedelse

Vi anbefaler, at du før operationen læser denne PDF igen samt PDF’en ”generelt vejledning” i forbindelse med din kommende operation.

Operationen foregår i lokalbedøvelse.

Operation

Operationen varer ca. ½-1 time

Hudforandringen/modermærket bliver skåret væk, og såret bliver syet sammen. Til sidst sættes der tape/plaster over såret. Der bliver evt. lagt en forbinding, som du skal have på til næste dag.

Efter operationen

Operationen foregår ambulant og du kan tage hjem umiddelbart efter operationen

Vi er hos dig hele vejen igennem

Er du nervøs for operationen, usikker på om behandlingen er noget for dig eller noget helt tredje? Til forundersøgelsen er du velkommen til at stille alle dine spørgsmål til vores dygtige eksperter. Vi anbefaler, at du har en nær ven, partner eller familiemedlem med til samtalen, da det er mange informationer at forholde sig til. På den måde kan du få en god og professionel rådgivning, der hjælper dig med at træffe den helt rigtige beslutning.

Kontakt os i dag for mere information eller bestil en forsamtale 📞 Telefonnummer: +45 7021 8000 ✉️ Email: info@cph-privathospital.dk

Mød vores team

På CPH Privathospital består vores team af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og står altid klar til at hjælpe dig. Din garanti for hurtig og omsorgsfuld behandling.

Gitte
Sygeplejerske
Steen Matzen
Speciallæge i plastikkirurgi
Luna
Drifts- og sygeplejechef