Ankelstabiliserende operation

Hvis anklen er løs og der har været adskillige forvridninger kan brusken i ankelleddet blive ødelagt. Det kan derfor være nødvendigt at få foretaget en ankelstabiliserende operation.

Ødelæggelse af brusken i ankelleddet kan skyldes fejlstilling i leddet på grund af for mange forvridninger, bruskskader eller slidgigt.

Symptomer

Det væsentligste symptom er smerter ved belastning af ankelleddet samt hævelse. Bevægeligheden er ofte nedsat og hævelse af almindelig efter større belastninger.

Behandling

CPH’s kirurger har stor erfaring med ankelstabiliserende operationer. Ved operationen kigger man ind i ankelleddet, såfremt det er nødvendigt, for at overskue eventuel brusk/knogle skader. Ledbåndene som er løse, stabiliseres individuelt alt efter løsheden hos den enkelte patient og derved eliminere man eventuel fejlstilling af anklen.

Patienten kommer i skinne i 3 uger, og yderligere 3 uger med fast optapning. Herefter trænes anklen hos fysioterapeut i 2-3 måneder.

Mød vores ortopædkirurger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står altid klar til at hjælpe dig!

Allan Ibsen Sørensen
Ortopædkirurgi
Søren Winge
Ortopædkirurgi
Jesper Bildsø
Ortopædkirurgi
Peter Basse
Ortopædkirurgi
Jens Nørgård
Ortopædkirurgi
Rasmus Mikkelsen
Ortopædkirurgi