Ankelstabiliserende operation

Bruskskader i knæet opstår oftest på grund af længerevarende slid, ved overbelastning af knæet eller ved akut vrid eller slag imod knæet. På CPH Privathospital er vi specialister i bruskskader og vores ortopædkirurger står klar til at hjælpe dig. 

Hvad er en bruskskade?

En bruskskade opstår hvis knæet i gennem længere tid bliver udsat for slid eller akut skade. Brusken kan derved blive vil blive beskadiget og slimsække i knæet kan efterfølgende blive irriteret – hvilket fører til hævelse og vedvarende smerter. Ved slidgigt i knæet kan man foretage en såkaldt kikkertundersøgelse for at overskue skaderne.  

Symptomer på bruskskade 

Det kan være tegn på brusskade hvis du oplever 

  • Hævelse og nedsat bevægelighed i knæet 
  • Smerter i knæet ved belastning og når du sover

Undersøgelse af bruskskader i knæet 

Ved en klinisk undersøgelse af knæet, din sygehistorie og et røntgenbillede kan ortopædkirurgen relativ sikker diagnose, men ofte vil det være nødvendigt med en ultralydsskanning og/eller MR-skanning.  

Behandling af bruskskader i knæet

Vores kirurger vil ud fra dine symptomer vurdere, om en operation (kikkertundersøgelse) kan komme på tale.

Man vil under operationen vurdere hvilken metode der er den bedste for at reparerer din bruskskade. Man fjerne ikke brusken, da det er en vigtig del af knoglernes beskyttelse imod slid. 

Det er også muligt at din brusk er så slidt at en ny knæ (en knæprotese) kommer på tale. 

Mød vores ortopædkirurger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer. Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står altid klar til at hjælpe dig!

Allan Ibsen Sørensen
Ortopædkirurgi
Søren Winge
Ortopædkirurgi
Jesper Bildsø
Ortopædkirurgi
Peter Basse
Ortopædkirurgi
Jens Nørgård
Ortopædkirurgi
Rasmus Mikkelsen
Ortopædkirurgi