Lyskebrok

Lyskebrok er den hyppigst forekomne broktype. Dette skyldes, at bugvæggen i lysken har flere svage steder, hvor der kan opstå en defekt med frembuling af bughinden gennem bugvæggen, som også kan rumme en del af tarmen. Brokket vil glide frem og tilbage, så når du står op vil det være fremme og når du ligger ned vil det forsvinde. Nogle lyskebrok giver få gener, mens andre kan opleve store gener med smerter.  
 
I sjældne tilfælde kan brokket blive indeklemt med tarmslyng og dette kræver akut operation.  
 
Det vil ofte være muligt at trykke et mindre brok på plads, men de fleste brok vil vokse og til sidst kræve operation, hvor brokposen fjernes og bugvæggen forstærkes med et kunststofnet. Operationen udføres i langt de fleste tilfælde ved en kikkertoperation, som er den mest skånsomme teknik. 

Navlebrok

Navlebrok opstår, når en del af bughinden stikker ud gennem en åbning i mavemusklerne ved navlen. Navlebrok er hyppigst hos spædbørn, men kan også forekomme hos voksne. På CPH Privathospital opererer vi kun børn >10 år. De fleste navlebrok hos børn forsvinder af sig selv uden behandling, mens man hos voksne vil tilbyde operation i de fleste tilfælde. 
 
Det vil ofte være muligt at trykke et mindre brok på plads, men de fleste brok vil vokse og til sidst kræve operation, hvor brokposen fjernes og bugvæggen forstærkes med et kunststofnet.  
 
Operationen udføres i langt de fleste tilfælde ved en kikkertoperation, som er den mest skånsomme teknik.