Ledskred i skulder – løs skulder

Ved et fald på skulderen kan man være så uheldig, at få et ledskred i skulderhøjdeleddet. Det er en almindelig skulderskade ved cykelryttere, motorcross og skiløb m.m.

Det der sker er, at 1-3 ledbånd overrives og kravebenet hopper op i forhold til skulderbladet. Skaden ser som regel temmelig voldsomt ud.

Symptomer

Ved skred i skulderhøjdeleddet ses

  • Synlig fejlstilling – kravebenet vil stritte opad
  • Hævelse
  • Nedsat bevægelighed og ustabilitet
  • Stærke smerter

Behandling

Langt de fleste ledskred behandles konservativt, det vil sige uden kirurgi. De fleste tilfælde klares på skadestuen, hvor man får en armslynge på i 2-3 uger med et efterfølgende genoptræningsforløb. Efter 6-12 måneder bør alle gener være ophørt. Du kan dog opleve, at dit kraveben vil stå højt i leddet.

Nogle vedbliver dog med at have gener i form af smerter og ustabilitet og i dette tilfælde vil operation komme på tale. Ved operationen bringes skulderhøjdeleddet på plads igen med en skrue.

Tryg og hurtig afklaring

På CPH Privathospital har vi specialister i skulderkirurgi. De anvender kun de mest skånsomme teknikker, som giver færre smerter efter operationen, mindre ar, hurtigere genoptræning og bedre resultater. Kontakt os i dag for hurtig afklaring.

Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores ortopædkirurger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Søren Winge
Ortopædkirurgi
Jesper Bildsø
Ortopædkirurgi
Allan Ibsen Sørensen
Ortopædkirurgi
Peter Basse
Ortopædkirurgi
Jens Nørgård
Ortopædkirurgi
Rasmus Mikkelsen
Ortopædkirurgi