Kikkertundersøgelse af knæet

Kikkertundersøgelse af knæet, også kaldet en artroskopi er det mest benyttede ortopædkirurgiske indgreb. Via et lige skop med lysfibre kan man via små indstikskanaler i knæet få et skærmbillede af leddet set indefra. Man kan ved hjælp af instrumentkanaler operere inde i knæet, hvor man fx kan fjerne dele af en beskadiget menisk eller tilglatte bruskskader.

I nogle tilfælde vil det ikke være muligt for speciallægen at stille en korrekt diagnose, på trods af at der er udført billeddiagnostiske undersøgelse og det vil derfor være nødvendigt at udføre en kikkertundersøgelse af knæet. Ved kikkertundersøgelsen kan speciallægen se om ledbånd, ledkapsel og brusk er beskadiget. Findes der skader udbedres disse i samme seance.

Hvordan foregår operationen?

Når speciallægen har stillet en diagnose på baggrund af en klinisk undersøgelse og evt. billeddiagnostisk bookes du til en kikkertoperation i knæet.

Ved en kikkertoperation i knæet vil kirurgen lave 3-5 små huller omkring knæet, så der er plads til både kikkert og instrumenter.

Kikkertmetoden bruges især til

  • Meniskskader i knæet
  • Bruskskader i knæet
  • Mus i knæet
  • Korsbåndsskade
  • Oprensning i knæet

Kikkertoperation er en meget sikker metode og mest brugte. Vores ortopædkirurger har alle stor erfaring i kikkertkirurgi.

Tryg og hurtig afklaring

På CPH Privathospital har vi specialister i knækirurgi. De anvender kun de mest skånsomme teknikker, som giver færre smerter efter operationen, mindre ar, hurtigere genoptræning og bedre resultater. Kontakt os i dag for hurtig afklaring.

Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores ortopædkirurger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Jesper Bildsø
Ortopædkirurgi
Søren Winge
Ortopædkirurgi
Allan Ibsen Sørensen
Ortopædkirurgi
Peter Basse
Ortopædkirurgi
Jens Nørgård
Ortopædkirurgi
Rasmus Mikkelsen
Ortopædkirurgi