Løberknæ – runners knee

I sportsgrene med stor knæbelastning er der stor risiko for overbelastningsskader, som kan udløse smerter. Dette kalder man et ”løberknæ”

Hvad er symptomerne på løberknæ?

Hvis du løber meget, øger intervallet af din træning, får nye løbesko, løber på et andet underlag, kan du få problemer med smerter på ydersiden af knæet. Irritation af slimsæk i knæet kan udløse smerter mens du løber.

Hvordan behandler man løberknæ?

Det er vigtigt, at du hurtigt får undersøgt dine knæsmerter. Lægen vil foretage en ultralydsskanning for at kunne stille den korrekte diagnose.  

For at blive symptomfri er det vigtigt, at du aflaster knæet og skåner det for løb. Det kan blive nødvendigt med en blokade med binyrebarkhormon. Vi har stor succes med chokbølgeterapi, hvor mere end 85% af vores patienter bliver symptomfri. Læs mere om chokbølgeterapi her.

I sjældne tilfælde kan det blive nødvendigt med operation, hvor man laver en såkaldt oprensning af knæet. 

Tryg og hurtig afklaring

På CPH Privathospital har vi specialister i knækirurgi. De anvender kun de mest skånsomme teknikker, som giver færre smerter efter operationen, mindre ar, hurtigere genoptræning og bedre resultater. Kontakt os i dag for hurtig afklaring.

Vores speciallæger står klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan få stillet den rigtige diagnose, uanset om du er privatbetaler, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Alle undersøgelser kan foregå på CPH Privathospital, og du har derfor samme erfarne speciallæge gennem hele forløbet.

Mød vores ortopædkirurger

Vi er et team bestående af speciallæger, sygeplejersker og lægesekretærer.
Vi har alle mange års erfaring inden for de forskellige specialer og vi står klar til at hjælpe dig.

Jesper Bildsø
Ortopædkirurgi
Søren Winge
Ortopædkirurgi
Allan Ibsen Sørensen
Ortopædkirurgi
Peter Basse
Ortopædkirurgi
Jens Nørgård
Ortopædkirurgi
Rasmus Mikkelsen
Ortopædkirurgi